polniaczek1 Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam. Zakupiłem nowy wolnobieg Shimano Megarange w raz z przerzutką Shimano Tourney. Po zamontowanniu stwierdziłęm ze górne kółko ociera o zębatke. Czy to wina łańcucha, co mam z tym zrobić? Prosze o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Przy tej najwiekszej ociera ? Jak masz z przodu na malym blacie ? Wozek dobrze naciagniety ? Lancuch nie za dlugi ? Wyregulowane wszystko dobrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Który model ? Mocowany pod oś czy wkrecany w hak od ramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polniaczek1 Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Mocowany pod oś. Jak z przodu mam na największym blacie i z tyłu też to ociera, ale jak dam na który kolwiek blat z przodu to ociera o największą zębatke z tyłu. Wydaje mi sie ze przerzutka jest za blisko zębatel. Mój brat ma Shimano C201 i jest bardziej oddalona od zębatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 powinna byc tam taka srubka regulujaca odleglosc gornego koleczka od zebatki ustawias zprzerzutke na najwiekszej zebatce i regulujesz ta srubka(taka samotna czesto od tylu przerzutki ja widac dosc blisko ramy)tak zeby odleglosc miedzy koleczkiem a zebatka wynosila okolo 5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polniaczek1 Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Ale ta śrubka jest u mnie wkręcona do oporu i jeszcze troche ociera na największej zębatce która ma 34 zęby. W sumie to w jeżdzie to nie przeszkadza, ale jest to troche denerwujace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 jak rozumiem przerzutka ta jest przystosowana do tak duzej zebatki w kasecie?jezeli wkrecasz do konca i oddala sie ona nie wystarczajaco ale jest taka fizyczna mozliwosc to moze poszukaj dluzszej srubki i je wymien.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polniaczek1 Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Jest ona przystosowana do megarange. Przynajmniej tak tam jest napisane. Ale spróbuje jeszcze z tą śrubką. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.