Skocz do zawartości

[Garmin] Edge 520 czy 810

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zależy do czego :)

Taka podstawowa i dla mnie dość istotna różnica:

520tka nie daje możliwości dodania własnych map, nie obsługuje też kart SD. Bazowa mapa Garmina jest beznadziejna więc do zastosowań mapowych 520 odpada.

Druga ważna - 520 nie ma ekranu dotykowego.

Z kolei 520tka umożliwia wyświetlanie powiadomień z telefonu, pewnie może być to przydatne...

Musisz się zastanowić do czego Ci ten zegarek potrzebny i porównać cechy. Na stronie Garmina jest porównywarka produktów, możesz sobie dokładnie zobaczyć co oba mają a czego nie mają

https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/catalog/product/compareResult.ep?compareProduct=166370&compareProduct=112912

Napisano

Wiem że do 520 da się wgrać mapy OSM. Ale 520 ma tylko 100mb pamięci. A 810 mozesz dać karte sd. 520 jest lepsza pod względem pomiaru mocy ale miernika mocy raczej nie będe używał. A zalezy mi na nawigacji. 520 moze ma live segments(Lylko na 3 miesiące za darmo) ale do 810 da się wgrac manualnie.

Napisano

Jeszcze nie. Glonass wcale też tak dużo nie daje.

Mogę jeszcze kogoś prośić o szczegółowe różnice między 810 a 520

Napisano

w trenie zalesionym i między budynkami w mieście daje b.dużo różnice

Czy bez glonass bedzie asz tak źle bo jeżdże głównie po lesie.

Napisano

napiszę tak z GLONAS będzie lepiej :-)

810 to stara konstrukcyjna lada moment pojawi się pewnie 820 , jeśli 810 ma bardzo dobrą cenę to warto jak zwracasz uwagę na nowości techniczne to albo bym poczekał na 820 albo teraz 520

ale to tylko moje zdanie :-)

Napisano

Ja mam 810 od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona. GPSa fixa łapię w kilka sekund po wyjściu z bloku (mieszkam w blokowisku i np. mój stary Forerunner łapał ładnych kilka minut a telefon to w ogóle lepiej nie mówić).

Świetny, duży, czytelny ekran, dobrze działa obsługa również w grubych rękawicach, długo trzyma bateria.

Napisano

Pomijając fakt że ślad z gps-u nigdy nie będzie idealnie odwzorowywał trasy, po co ci dokładny ślad? Będziesz jeździł patrząc w gps-a czy na trasę?

Napisano

Kumple wrzucają na stravę tracki z garmina 500, który też nie ma glonassa i potrafi mocno oszukać. Nawet na 2 identycznych pętlach maratonu po lesie się gubił. Ja miałem lepsze ślady z iphone 5s.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...