adriansocho Napisano 13 Grudnia 2015 Napisano 13 Grudnia 2015 Hej, wpadła mi w łapy rama jak poniżej. Kolega już miał dość luzów na osi obrotu i po prostu oddał. Teraz trzeba by tę ramę jakoś zagospodarować, ale mając już parę rowerów (nie kilka, raczej parę, przecież nie jestem jakimś świrem rowerowym) musiałoby to być coś, co się przyda do czegokolwiek i nie będzie dublować np. roweru enduro. Poza tym nie mam widelca. W każdym razie, to był przez jakiś czas flagowy model ramy XC Authora. Proszę pomysły na budżetowy rower, który będzie się jakoś wyróżniał zastosowaniem.
tobo Napisano 13 Grudnia 2015 Napisano 13 Grudnia 2015 Nie rozumiem Twojego dylematu. Jak się ma wyróżniać zastosowaniem? Skoro zastosowaniem ramy było xc to powinien być to rower do xc/lekkiej turystyki, chyba że chcesz "zgwałcić" założenia i przeznaczenie tego produktu i zrobić z niego np rower miejski albo zjazdowy. Ma się przydać do czegokolwiek. Jeśli do czegokolwiek to możesz zbudować go jakkolwiek i spełni swoją rolę. Skoro masz parę rowerów a ten ma nie dublować ich zastosowania musisz mieć - sam - jakiś bardzo kreatywny zamysł. I ciężko jest coś sensownego "zmajstrować" zgadując co masz w garażu. Nie określiłeś też budżetu na całość. Ja mając kilka rowerów pokrywających moje zapotrzebowanie nie miałbym ochoty wpakować pieniędzy w postawienie na kołach czegoś takiego. Do tego konieczność rozwiązania problemu luzów i serwisu dampera, który, jeśli całość ma sensownie działać, potrzebowałby przeglądu. Jak zdechnie to koszt naprawy (jeśli będzie w ogóle wykonalna) lub wymiany na inny.
Mod Team mrmorty Napisano 14 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 14 Grudnia 2015 Adrian - wierzę w Ciebie Może tak fulla na grubych kołach?
dran2 Napisano 14 Grudnia 2015 Napisano 14 Grudnia 2015 musiałoby to być coś, co się przyda do czegokolwiek i nie będzie dublować np. roweru enduro. Może coś praktycznego do domu?
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 14 Grudnia 2015 Poskładaj coś na czasie i pod pogodę... Szacunek... I.
Rysz Napisano 14 Grudnia 2015 Napisano 14 Grudnia 2015 widel z epoki mu wrzuc, baranka i hajda na nierowne asfalty!
adriansocho Napisano 14 Grudnia 2015 Autor Napisano 14 Grudnia 2015 Tak właśnie, z poprzednim właścicielem tej ramy już ustaliliśmy, że tutaj MUSI być niebieski widelec jak SID z 98 roku:) Muszę przymierzyć, jaka najszersza opona wejdzie.
tobo Napisano 14 Grudnia 2015 Napisano 14 Grudnia 2015 Czy wszystkim wysłałeś pw z napomnieniem? Ja bym z tej ramy zmajstrował, hm... wieszak na majty i świeżo wyprane skarpetki. Albo rower triatlonowy. Nie ma widelca to przód da się nisko pochylić, pozycja aero ultra ostra. Albo składaka, zawias już ma. Można też zasklepić wszystkie dziury, kupić grzałkę w Obi, zalać wodą, podłączyć i będzie suszarka do ręczników, stylowa. Zgodnie z życzeniem - dla doświadczonego użytkownika rowerów, świadomego i takie tam - przyda się do CZEGOKOLWIEK. Parafrazując: ja się o Ciebie nie obawiam. Konkursu postów nic nie wnoszących nie wygram, Twoje pw zdecydowanie zajmuje pierwsze miejsce w tej kategorii. I na drugi raz możesz zwyczajnie wylać żale publicznie, będzie ciekawiej.
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 14 Grudnia 2015 Łłłłeeee... Lipa... Czuję się niedoceniony. Nie dostałem upomnienia. Wyglada, że moja sugestia była zbyt... realistyczna??? Szacunek... I.
Silver400 Napisano 14 Grudnia 2015 Napisano 14 Grudnia 2015 A jakby tak zmajstrować rower przynoszący dochód, powiedzmy jednorazowy np. na allegro ? (można nawet bez majstrowania)
adriansocho Napisano 14 Grudnia 2015 Autor Napisano 14 Grudnia 2015 Ech, tak sprzedać to za proste. Tobo dostał na pw wyraz mojego niezadowolenia. Trochę się zbłaźnił tym swoim postem (pierwsza odpowiedź), bo napisał same oczywiste rzeczy a zapomniał o wartości dodanej. O jakiejś kreatywności. Byle troll czytający forum mógłby walnąć takie same banały a może i nawet bot napisany przez studenta na zaliczenie mógłby na podstawie analizy statystycznej taką wypowiedź skonstruować. Bardzo mi przykro IvanMTB, ale musiałbyś nie tylko się specjalnie postarać, ale również zgwałcić pewne swoje wewnętrzne standardy żeby mu dorównać. Reszta osób mniej lub bardziej popuściła wodze fantazji i dzięki Waszym odpowiedziom wiem, że warto pisać takie właśnie tematy!!!! Moje przemyślenia są takie, że do jazdy po terenie full URT to fajny pomysł - chcemy dokręcać to stajemy na pedałach, zawieszenie traci na aktywności (albo w ogóle zanika). Chcemy kręcić na siedząco - pupciunia dociąża trójkąt główny i damper zaczyna pracować. Niby takie uniwersalne coś (ale nie wiem jak się zachowuje, gdy wykonujemy większy skok i przy lądowaniu stoimy na pedałach), ale zmiana odległości BB-siodło wyeliminowała ramy tego typu z rozwoju. W każdym razie, po przespawaniu haków można by pomyśleć o fullu z ostrym kołem.
beskid Napisano 14 Grudnia 2015 Napisano 14 Grudnia 2015 Naprawdę bez urazy ale wycieczka w stronę Tomka jakoby się zbłażnił 1 postem to jeden z największych absurdów ostatniego czasu. I jeszcze jakaś tam reprymenda Więcej nic nie piszę bo jeszcze i mi się dostanie.
tobo Napisano 14 Grudnia 2015 Napisano 14 Grudnia 2015 Tobo dostał na pw wyraz mojego niezadowolenia. Trochę się zbłaźnił tym swoim postem (pierwsza odpowiedź), bo napisał same oczywiste rzeczy a zapomniał o wartości dodanej. O jakiejś kreatywności. Byle troll czytający forum mógłby walnąć takie same banały a może i nawet bot napisany przez studenta na zaliczenie mógłby na podstawie analizy statystycznej taką wypowiedź skonstruować. Bardzo mi przykro IvanMTB, ale musiałbyś nie tylko się specjalnie postarać, ale również zgwałcić pewne swoje wewnętrzne standardy żeby mu dorównać. Reszta osób mniej lub bardziej popuściła wodze fantazji i dzięki Waszym odpowiedziom wiem, że warto pisać takie właśnie tematy!!!! Gadasz jak potłuczony - kolokwialnie pisząc. Zacytuję więc Twoje żale "Piszę, bo trochę się obawiam o Ciebie. Napisałeś kilkanaście linijek samych ogółów. Normalnie to bym pomyślał, że to nabijanie postów czy udział w konkursie na najdłuższy post, który nic nie wnosi. Nie wiem jak inni, ale moim zdaniem osoby mające 4 czy 5 rowerów trochę już wiedzą czego chcą. Nie pomyślałeś może, że chodzi o coś wyjątkowo jajcarskiego albo niszowego? Wiem ile ta rama jest warta (pewnie nawet 50 pln bym nie dostał, gdyby była w idealnym stanie) i wiem dlaczego zawieszenia urt wymarły. Nie zrozum mnie źle, ale z jednej strony martwię się, gdy ktoś tak dobrze znany na forum pisze takiego nic nie wnoszącego posta. Bo wszystko w nim to prawda, ale nie o takie morały prosiłem. A jednocześnie martwi mnie, że jakieś świeżaki, widząc te wszystkie znaczki i tagi przy Twojej ksywce zaczną myśleć, że takie pisanie pierduł jest a) mile widziane nie powoduje żadnych kar. Bo odpowiadać się powinno na temat, a lanie wody jest dobre (albo i nie) na egzaminie z mało lubianego przedmiotu." I może jeszcze na podsumowanie: "gienialność" Twojego zamysłu podsumowali kolejni postujący. Bardzo kreatywnie. Dostałeś propozycję: pługa, tandemu, wieszaka do srajtaśmy (z fotą, żeby nie było że się nie da), fata. Każda z tych propozycji jest kreatywna i z wyczuciem jajcarstwa i niszy. Zapomnieli o rowerze wodnym. Nie zrozum mnie źle ale jest szansa że jakieś świerzaki forumowe zobaczą ten temat (idealny dylemat młodego cyklisty, tak tu popularnego) i utwierdzą się w przekonaniu że ich chęci i pomysły nie są tak absurdalne skoro użytkownik który nabił ponad 1600 postów i ma kilka rowerów w garażu ma tak fantastyczne wizje. Byle troll może spłodzić takie pierdoły a bot napisany przez dzieciaka na podstawie analizy statystycznej tematów z forumowego śmietnika byłby podobnie kreatywny. Nie zrozum mnie źle ale martwię się że ktoś tak obeznany pisze na forum tak bezsensowny temat. Jak zrobić coś z czegoś. I najlepiej żeby było to coś innego niż to czym jest. Czekam na wyniki Twojej kreatywności. I kolejny raz nie pisz do mnie pw, wal śmiało tutaj. Przyjmę napomnienie publicznie.
Mod Team mrmorty Napisano 15 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2015 dobra dziewczyny - ja to zamykam, bo zaraz zaczną się przepychanki. Adrian - zrób i się pochwal, na pewno będzie dobrze; Tomek - kupiłeś wreszcie myszkę?
Mod Team mrmorty Napisano 15 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2015 Dobra Adrian, pozwalając sobie na głupie zagrywki do mnie na priv przegiąłeś pałę. Myślałem że można z Tobą normalnie...Zatem zaczynamy...Jest raport od adriansocho:(pełna treść zgłoszenia)"W tym poście kolega tobo trochę przegiął cytując prywatną wiadomość. Dodatkowo pisze bardzo nie na temat i generalnie psuje ładnie rozwijającą się dyskusję prowadzoną w miłej atmosferze. Proszę o usunięcie wszystkich jego wpisów z tego posta a w szczególności o usunięcie z jego posta cytatu mojej wiadomości prywatnej. Jeśli zdecydujecie się to zrobić, proszę o otwarcie wątku w celu możliwości dalszego prowadzenia rozważań. Uważam też, że kolega MrMorty działając na prośbę użytkownika tobo zdecydował się zamknąć wątek tylko kilka minut po ostatnim poście tobo, nie dając mi możliwości udzielenia wyjaśnień." Posądzając mnie w wiadomości prywatnej oraz w raporcie o stronniczość, po prostu bezczelnie kłamiesz. Nikt mnie nie prosił o zamknięcie tematu, ani też żaden raport nie wpłynął. Jest coś takiego jak opcje powiadomień. Sprzątam na forum, widzę że coś się dzieje więc reaguję. Widzę że temat ma potencjał "wybuchowy" więc zamykam by nie dać powodów do kłótni. Nikt z nikim się nie kontaktował ani o nic nie prosił. Skończ!Druga sprawa to wiadomości na priv. Tobo już dostał, za chwilę wasza kolej Beskid i Ivan.W odpowiedzi na Twoją wiadomość gdzie wylewasz wiadro pomyj na tobo odpisałem Ci, że nie życzę sobie by ktoś obsmarowywał mi kogoś na priv. Masz z tym problem - to mu napisz, ale nie mi. W zamian za to dostaję kolejną litanię gdzie już nie czaisz się z wyzwiskami. (cytuję w całości) Jeśli chcesz być fair, to usuń jego wpis. W szczególności tę część, gdzie cytuje to co mu napisałem na priv. Albo daj mi szansę odpisać mu. Ja nie chciałem tej sprawy wyciągać na widok publiczny, napisałem mu w prywatnej wiadomości co o tym myślę. Nie musisz tego rozsądzać. Nie musisz oceniać kto ma rację ani kto przekroczył jakieś granice. Po prostu - on wyciągnął to atakując mnie, to daj mi szansę odpowiedzieć. I nie wiem przed kim miałbyś mnie chronić, przed kolejnymi wpisami tego małego siura? Inne osoby (WSZYSTKIE INNE OSOBY) rzuciły mniej lub bardziej ciekawe pomysły (nie wnikam czy z sensem) i wszyscy się dobrze bawili. A jeśli by miało być inaczej, to zwróciłbym się do moderatorów o działanie. Przykro mi, że znasz osobiście osoby, które nie potrafią się zachować. A może to jest tak, że on ma 11 lat i nie wie, co wypada a czego nie wypada robić? P.S. Dostałem na priv zapytanie o sprzedaż tej ramy i chyba pójdę w tę stronę. P.S.2. Gdy ja byłem moderatorem forum Warszawskiej Masy Krytycznej, to stosowaliśmy zasadę, że w sporze moderatora z użytkownikiem stroną sądzącą jest inny moderator (żeby nie było posądzeń o brak bezstronności). Nic nie sugeruję, ale moim zdaniem masz pole do poprawy. Czas wpisania jego ostatniego posta i czas zamknięcia tematu przez Ciebie jest dziwnie zbliżony.... Nie będę usuwał jego wpisów bo masz takie widzimisię, nie sugeruj też by rozsądzał nas inny mod - tu nie jest masa kretyniczna, tylko normalne forum gdzie wymagamy kultury od użytkowników. Nie mam też żadnego pola do poprawy bo to nie ja kręcę, nie oskarżam kogoś że kłamie ani też nie mam nic do ukrycia. Jeśli masz inne zdanie na ten temat to trudno - to nie my mamy się dostosowaćWygłupiłeś się chłopie i tyle zakładając bzdurny temat, a jeszcze bardziej wygłupiłeś się wypisując bzdury w mailach czy to do Tomka czy to do mnie.Otworzę temat - niech się ludzie pośmieją z głupoty...
adriansocho Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Napisano 15 Grudnia 2015 A myślałem, że otworzyłeś ten wątek po to, żeby rozmawiać o czymś, dajmy na to o rowerach... W takim razie cofam moje podziękowanie.
beskid Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Taa zacznijmy. Jest który odważny i zaryzykuje
tobo Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 To ja, jako że pierwszy podniosłem wstępnie rękawicę.... małego siura Jak do tej pory, czy to w temacie, czy w pw nie użyłem żadnego obraźliwego określenia wobec Ciebie. A ponieważ nie byłem pierwszy i mam prawo odpowiedzieć to napiszę: jesteś tępym burakiem, który przypierdzielił się do mojego posta (pisząc równocześnie że wszystko co napisałem jest jak najbardziej prawdą) a następnie podkulił ogon i zmienił front gdy inni pocisnęli z Ciebie ile się dało. Niestety dopiero wtedy dotarło co żeś spłodził i że Twoje zamysły nie zostaną wzięte poważnie - ale już nie miałeś odwagi by popluć się przez pw do innych. Nie widzę żadnego powodu żeby Twoje oburzone gdakanie przez pw zostało usunięte z tego tematu. Niech inni przeczytają i zobaczą jaki jesteś zdolny, cytat nie jest zmieniony, pocięty - ot, cała prawda w Twoim wydaniu.
Mod Team mrmorty Napisano 15 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2015 Ty, ale używając opcji "cytuj" wychodzi na to że to ja nazwałem Cię "małym siurem" więc proszę o sprostowanie
tobo Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Cytowanie jest równoznaczne z utożsamianiem się?
Roonin Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 No................. Coś ciekawego do dłuższego czasu przeczytałem. A już myślałem że nikt na forum się nie drapie A tak na poważnie i bez obrazy.... Mając kilka rowerów raczej szkoda by mi było czasu i kasy na tę prehistorię. Chyba że bym miał kupkę zbędnych części z poprzedniej epoki. Naprawdę bez obrazy, po prostu takie mam zdanie.
Poochaty Napisano 16 Grudnia 2015 Napisano 16 Grudnia 2015 Uu... Moderator masy krytycznej?... Uuuu...fiu fiu..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.