Skocz do zawartości

[amortyzator] do XC max 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poradźcie mi bo ja już sam nie wiem co kupić :029:

Jeżdże XC, maratony. Ma to być amorek do ścigania. Waże 65-70kg. Obecnie mam RST Omege SL dlatego zmieniam. Ważna jest dla mnie blokada skoku bo często zakładam slicki i śmigam po szosie, no a poza tym na maratonach też zdarzają się równe odcinki. Cena maksymalna miałobyć 800-900zł ale jak będzie 1000zł to może też jakoś dam rade.

Myślałem o takich amorkach:

-skareb - teraz nie moge nigdzie znaleźć skareba z blokadą w przystępnej cenie

-black - te tańsze modele są ciężkawe

-Mx comp air - ile on realnie waży?)

-R7 - znalazłem model super clickit za 1200zł ale to troche sporo choć waham się troche nad takim rozwiązaniem :)

-Recon - widziałem na allegro w dobrych cenach ale niestety bez piwotów ;/

Proszę Was radźcie coś bo ja już sam nie wiem co tu robić. Oczywiście czekam też na inne propozycje.

Pozdrawiam :)

Napisano

Wiem, że najlepszy jest R7 ale jest też najdroższy. A może znajdzie się coś w cenie 800-1000zł??

Tora wiem że fajna ale ciężkawa jednak.

Napisano

Mozesz jeszcze poszukac skareba czasami trafi sie cos w przystepnej cenie. Slyszalem ze, jest troche malo sztywny ale wiele osob na forum go zachwala ;)

PS :)

Sam chcialem kupic skareba jednak ostatecznie zdecydowalem sie na rebe. Wiem ze troche roznia sie cenami ale dla mnie najwazniejsze sa: szytwnosc, waga, i oczywiscie praca amorka :)

Napisano

No fakt Reba to juz wyższa półka (z ciekawości - ile dałes?).

Właśnie myślałem o skarebie ale teraz nigdzie ich nie ma :) R7 byłby idealny bo powinien być sztywniejszy od skareba ze względu na szersze golenie, ale cena mnie troche odstrasza. Z drugiej strony jakby miał posłużyć z 5 sezonów (czy to możliwe;p) to dlaczego by nie R7??

Ratujcie bo ja już spać po nocach nie moge przez tego amorka nowego ;)

Napisano

Jeszcze nie mam reby ale kupie na zime wtedy najbardziej sie oplaca a za zaoszczedzoane pieniadze kupie jeszcze cos do bika.

Ja powiem Ci tyle. Kup amora w zime wtedy beda troche tansze a teraz wybierz sobie poprostu model...

Wiem wiem z tym wlasnie jest problem :P Moze wlasnie reba, ostanio wersja sl na allegro z piwotami za 1400zł :eek: :o A jezeli nie to pozostaje r7. Tutaj trzeba by bylo sie juz zapytac kogos kto na nim jezdzil.

Napisano

No w sumie to może masz racje, żeby poczekać. Jak nic nowego się u Formixa w sklepie nie pojawi to poczekam do zimy. Chyba najlepsza opcja, może wyrwe Rebe zimą lub R7 potanieje albo pokaże się jakiś tani skareb :o

Ale nadal czekam jeszcze na rady ;p

Napisano

tez tak czekalem rok temu i kupilem we wrzesniu marzochi mx compa eta 105mm(85 tez byly jesli 105 byloby dla ciebie za duzo)wazy 1950gr wg moich informacji z piwotami i nie docinany w jednej goleni sprezyna w drugiej powietrze i wew reg tlumienia powrotu do tego blokado-redukcja skoku eta obniza amortyzator tak ze zostaje mu 30mm twardego skoku.w dziale testow jest moj na jego temat mozesz poczytac wiecej.

Napisano

szakq twoją recenzje już dawno przeczytałem, zresztą chyba cały dział testów przeczytałem jeżeli o amorki chodzi ;p

Z tego co piszesz to fajny ten mx comp ETA, szczególnie ETA to fajna sprawa.

Może najlżejszy to on nie jest ale na pewno lżejszy od mojej omegi. Swoją droga ile taka Omega może ważyć?:>

Napisano

Ma regulacje naprężenia wstępnego i blokade skoku z goleni, która już od dawna się zacina ;] No jeżeli nowy amorek wązył by pół kilo mniej to już by było dobrze <_<

• 2 lata później...
Napisano

witam

potrzebuje porady jaki amorek wybrac na nowy sezon. Waze 81kg i stratuje w maratonach, jak nie to smigam po okolicach krakowa. lubie raczej szybka jazde i od sprzetu wymagam duzo. chcialbym aby dobrze wybieral wyboje bo mam problemy z kregoslupem i potrzebuje dobrego sprzetam.

z gory dzieki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...