Skocz do zawartości

[piasta] Author - warto?

Alsew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad zakupem roweru Author Vision 27.5 z 2014 roku. W rowerze zamontowane są piasty Author Helium i Xenon, przód na oś 15 mm. Author nie sprzedaje tych piast osobno i nie mogę wyszukać żadnych informacji na ich temat. Sprzedawca twierdzi że są na łożyskach maszynowych ale mi na takie nie wyglądają... Ktoś miał z nimi styczność i może się podzieli wrażeniami? A może ktoś takie serwisowal? Za każdą info stokrotne dzięki!!!

Napisano

@ Beskid . Temat się przeciąga bo od początku byłem zainteresowany Krossem B7/R7 ale jak na razie ciągle nie ma rozmiaru S i w tym roku już nie będzie... Author wpadł mi w oko bo poza sztywną osią z tyłu i wąska kierownica jest dobrze wyposażony, a kiere da sie wymienić. Co do piast Authora to wiem że robią piasty na maszynach ale co do tych które są montowane w ich rowerach to już nie wszystkie są na maszynach, sam sprzedawca mi o tym mówił...

Napisano

Dzięki za info! Te piasty przeważyly szale na korzyść Authora. Może będę żalować że nie poczekalem za tym Krossem ale nie chce mi się już bawić z kulkami i kornusami Shimano. Do tego odnoszę wrażenie że takie elementy jak siodlo, chwyty, rurki Authora itd są lepszej jakości niż w Krossach. Author nie ma press-fita i rama też geometrycznie wydaje mi się ciekawsza (mniejszy kąt glówki ramy i krótszy ogon). Zlecilem w sklepie wymianę kierownicy oraz mostka i jutro odbieram maszyne.

:sorcerer: :sorcerer: :sorcerer:

Napisano

@Alsew być może do jakiejś padaczki za kilka stów wkładają co innego ale nie do roweru tej klasy. Shimano dla nich nie zrobi a inne są g..o warte. Co do wyboru to ja od już 20 lat związany jestem z ramami tej firmy i pod moim dupskiem wszystkie całe. Powinieneś być zadowolony. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...