Skocz do zawartości

[spodnie] Rogelli Fobello - Recenzja

WojtekTrek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Około 2 miesięcy temu kupiłem spodnie Rogelli Fobello. Przejechałem w nich około 700km. Zakupiłem rozmiar XL, mam 180cm i 93kg. Pasują bardzo dobrze. Dobre też będą na osobę ważącą do 85kg. Idealna temperatura dla tych spodni to około 7-8st. Na wielkiego plusa zasługuję wkładka. Jest bardzo solidna. Wkładka dobrze tłumi drgania i zwiększa komfort jazdy (są to moje 3-cie spodenki z wkładką i ta tutaj jest najlepsza). Dodam że śmigam przy średnim tętnie około 145. Z przodu materiał bardzo słabo oddycha. Dobrze chroni przed wiatrem. Z tyłu jest mocno oddychający. Czasem z przodu nogi się zapocą, przy długiej jeździe z przodu bielizna robi się wilgotna od potu. Coś za coś. Generalnie ciekawy ciuszek. Ze względu na wkładkę spodnie polecam szczególnie na rower szosowy :).

Rozmiar XL

180cm 93kg - jest ok

Najlepsze przy temperaturze 7-8st

Jeździłem od 10 do 0. Przy 0 ciut za zimno ale (do 2h) da się wytrzymać.

Napisano

Od miesiąca mam ten sam model spodni.
170cm,65kg. Rozmiar S. Nogawki okazały się nieco za długie ale dobra krawcowa sobie z tym poradziła. Co do temperatury - jeździłem ostatnio ok. 6 godzin w górach w temperaturze 0 do -2 stopni i było ciepło.
Wkładka rzeczywiście bardzo dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...