rychard22 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Witam wszystkich forumowiczów , na forum znalazłem się gdyż mam problem otóż kupiłem sobie rowerek Bergamont Pearls 26 na jednym z portali ogłoszeniowych i mimo zapewnień sprzedającego że wszystko jest ok a amortyzator nie ma wycieków i jest sprawny stało sie inaczej sprężyny popękane, łącznik plastykowy pęknięty łozyska uszkodzone itp. Nie wiem co robić bo takiego amorka nigdzie nie mogę kupić ani poszczególnych czesci (sprężyny łącznika ).Czy można zastosować inny dostępny amortyzator o podobnych parametrach .Zwracam sie z prośbą o radę i z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Jaki budżet na nowy? Rodzaj hamulców? Tarcze czy vbrek? Rodzaj osi piasty? Typ główki ramy? Skok amortyzatora? Typ mocowania mostka? Gwint czy ahead? Przed wyminą polecam skontaktować się z sprzedającym. Ciekawe co powie i jak będzie chciał rozwiązać problem. PS. Popraw temat[] Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rychard22 Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Budżet raczej skromny Rodzaj hamulców-vbrek Typ mocowania mostka- ahead Sprzedający zapadł się pod ziemię Wkleję fotki roweru i strone producenta gdyz cieżko odpowiedziec na wszystkie pytania (amator) z góry przepraszam że zajmuję Was swoim problemem http://www.dooyoo.de/mountainbike/bergamont-pearls/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Niestety dobrego amortyzatora z vbrake nie da się już kupić... Można kupić co najwyżej uginacz. Skontaktuj się z forumowiczem @@ACTIVIA,może coś znajdzie. http://activia.sgl.pl/ Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rychard22 Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Dzięki za pomoc i jeszcze jedno pytanie czy ewentualnie można dokupic np. sprezyny , łącznik i w ten sposób poskładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Daj zdjęcie tych elementów. Bo nie bardzo wiem o jaki łącznik może chodzić. Podkowę łączącą golenie? Części do tego"amortyzator" już raczej nigdzie nie dostaniesz Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rychard22 Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Oto zdjecia amorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Do dalszego użytku amorek się nie nada. Poniżej masz link na pewno sporo lepszego amorka do którego idzie potem części zamienne dostać http://www.activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/xcm/26-cali_amortyzator-suntour-xcm-hlo-v3-26-piwoty-czarny/1123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 @@ACTIVIA,Autor potrzebuje amortyzatora bez gwintu i z rurą 1 1/8" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rychard22 Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Witam dzięki Marcin9 jeszcze v-brek- rura długość 210-skok raczej coś około 75 Marcin czy jest ewentualnie możliwość przełożenia spreżyn i łączników z amorków http://allegro.pl/rst-omni-156-p-ahed-z-gwintem-26-srebrny-ostatni-i5854539965.html do moich? Edytowane 13 Grudnia 2015 przez rychard22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi