haulin11 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Jakie są wasze opinie na temat foxa rlc 100 bo mam możliwość kupa za 1500 nówke. Bo szukam jeszcze dt swiss xrc, xmm ale może kupie foxa. Edytowane 12 Grudnia 2015 przez haulin11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Jeśli szukasz komfortu to DT nie będą dobrym pomysłem. Ten Fox to ile ma lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haulin11 Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Fox 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Sugerowałbym Foxa.... DT to typowo wyścigowe widelce, które nie były projektowane pod komfortową jazdę. Pomijam już fakt,że starsze DT ( czyli XRC i XMM ) nie lubią niskich temperatur i wilgotnych warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haulin11 Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Ja właśnie szukam widelca pod szybkie ściganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Hmmm, to może SIDa weź pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 W dalszym ciągu uważam,że Fox będzie lepszy od DT. W każdym punkcie...... może z wyjątkiem wagi. Opieram się oczywiście na własnych doznaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 29 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 przepraszam za odkop ale szukam info nt wersji 80mm- rozumiem ze rlc to wersja z kartridżem uniemożliwiającym zwiększenie skoku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 29 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 W modelach z roczników 2002-2013 zmiana skoku wymagała wymiany tłumika. http://service.foxracingshox.com/consumers/Content/Service/QuickTech/FFloatAirSpgTravelAdj.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 29 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 dzięki. A możesz odnieść się jakoś do tego: http://forums.mtbr.com/shocks-suspension/changing-travel-fox-f80-100-forks-89035.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Jeśli dobrze wyczytałem , to Forumowicze z MTBRa nie mieli problemu ze zwiększeniem skoku, ale z praca amorków po tej operacji. Rozbierałem trzy F100, dwa miały otwory do regulacji skoku, jeden nie miał. Rozbierałem jednego F80 , który nie miał żadnych włożonych redukcji. Z kolei qmpel ma F80 ,który ma włożoną redukcje. Dla mnie konkluzja jest taka- przy zwiększaniu skoku ( jeśli jest taka możliwość- czyli jeśli stosowne otworki ) problemem może być późniejsza praca tłumika, która może doprowadzić do uszkodzenia tłumika. Pomijam już,że nie wiadomo czy tłumik z danego modelu da się wyciągnąć do skoku 100mm. Kupowanie wersji F80 z założenie,że może się uda zwiększyć skok jest IMO wyrzuceniem pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 1 Marca 2016 Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 super. Dzięki za informację. Liczyłem na to że będzie opcja z podkładką redukcyjną lub jakaś nieinwazyjna metoda na zwiększenie skoku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi