lusiak66 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Dzień dobry,w związku z zbliżającymi się świętami planuję kupić chłopakowi plecak na rower. Po zapoznaniu się z opiniami na forum najczęściej polecane plecaki to: Deuter Race Exp Air i Velocity 12 Jack Wolfskin. Różnica między jednym a drugim to prawie 100zł, dlatego zwracam się do Was z pytaniem czy warto przepłacać czy być może plecaki są podobnej jakości? A może polecicie mi coś innego godnego uwagi Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad9100 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Mam deuter cros bike 3 lata użytkowania sporo prań w automacie i 0 śladów użytkowania Mój model Deutera mogę polecić nie wiem jak ten z siatką na ramionach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perfectflow Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Używam deutera race exp air i jest bardzo dobrze zrobiony, system siatki na plecach to bardzo dobry patent, dzięki temu plecy nie są tak przepocone jak w plecakach przylegających bezpośrednio do pleców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siurak Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Ten model deutera to kawał solidnego i wygodnego plecaka. Jak chłopak dużo i często jeździ to na pewno warto dołożyć 100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 11 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Ten będzie jeszcze lepszy: http://allegro.pl/plecak-rowerowy-dakine-drafter-12-l-buklak-3-l-i5644333783.html droższy, ale w komplecie bardzo dobry bukłak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Teraz na sherpa.pl jest promocja na Deutery -20% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lusiak66 Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 @@tor23, super, dzięki wielkie za informację! Zastanawiam się czy te 12l to nie za wiele, wygodnie jeźdi się z plecakiem tej wielkości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Bardzo wygodnie, system nośny jest świetny. Do tego jak robisz jakieś całodniowe wycieczki to taka pojemność sie przydaje, nawet te dodatkowe 3l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lusiak66 Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 awet te dodatkowe 3l Czyli również jesteś bardziej za Deuterem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Jack nie ma siatki, dla mnie odpada. Z deuterem jeżdżę i bardzo sobie chwale, jeden z najlepszych zakupów Chociaż ten Dakin też się fajnie prezentuje, na pierwszy rzut oka oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Z siatką w Deuter Race Exp Air jest jak z klimatyzacja w samochodzie: raz spróbujesz i już nigdy nie kupisz auta bez klimy. Genialny plecak. Leciutki, nie do zdarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Nie przesadzajmy, siatka to nie klimatyzacja. Raczej porównałbym to do koszulki z dobrej jakości naturalnych materiałów, a jakiś sztucznych chińskich koszulek gdzie po samym założeniu i nic nie robieniu już jesteśmy mokrzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Serio nie masz mokrych pleców w klasycznym plecaku i super koszulce czy teoretyzujesz ? Śmiem twierdzić że to drugie bo gdzie niby ma Ci ta wilgoć wyparować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Mam mokre i w tym i tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szklankakoli Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Mam Deuter'a Race Exp Air od jakiś czterech, pięciu lat. To dobry plecak, nic się nie rwie, nie pruje, a w sezonie używany non stop (na tym forum urósł nawet do miana kultowego, a kto ma inne zdanie, stoi tam gdzie kiedyś stało ZOMO ). Trochę tylko wyblakły kolory w miescjach nasłonecznionych Trzeba natomiast dodać, że nie ma zbyt wielu kieszonek. Jeżeli ktoś ma sporo drobnych przedmiotów i chce je poukladać tak, aby nie musieć potem wywalać połowy zawartości plecaka żeby znaleźć gumę do żucia, może być rozczarowany. Jack'a Wolskin'a bym nie brał ze względu na brak siatki na plecach i ramionach. Przekonałem się, że jest duża różnica między tradycyjnym plecakiem, a plecakiem z siatką. Nadal będziesz się pocić, ale mniej i komfort podczas jazdy/postoju wzrośnie. Gdybym to ja miał wybierać, mimo że lubię swojego Deutera, prawdopodobnie szukałbym Dakine Drafter'a na promocji, bez bukłaka, bo się nie ścigam i wolę bidony Czegobyś jednak nie kupiła, czy to produkt Deuter'a, czy Dakine'a, facet powinien być zadowolony, bo to znane i renomowane firmy, a ich produkty to jakościowo wysoka półka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 wie ktoś gdzie mona kupić Deuter'a Race Exp Air 12l czarnego w dobrej cenie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Ja moge polecić zeszłoroczny Camelbak Mule NV. U Czechów z wysyłką do PL ok 320. Tutaj masz najlepszy mozliwy bukłak, dużo przekródek, oraz super system nośny. Poza tym to bardzo sensownie zaprojektowany plecak. Ma 12L, ale nie jest duży. http://www.kupkolo.cz/batoh-camelbak-mule-nv_z94335/?search=camelbak%20mule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Najlepszy możliwy bukłak? Z czym jest najlepszy? IMHO szynowe zamykanie jest zdecydowanie lepsze (Source) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Dokładnie. Jak bukłak to tylko z zamknięciem szynowym. Łatwe czyszczenie, łatwe suszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 No okey, trochę mnie poniosło Jest dobry, nawet jeśli ma klasyczne zamknięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lusiak66 Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Wielkie dzięki za wszystkie rady! Ostatecznie zdecydowałam się na Deutera. @@daniel33mc, mi udało go się nabyć za 230zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.