Skocz do zawartości

[Piasta] Redukcja z 20mm na 9mm.

Spacerunner

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam o tuż mam pytanie odnośnie ww. redukcji, mam zamiar zakupić piastę octane one orbital 20mm lecz mój amortyzator jest pod 9mm(Manitou R7 Pro 2015), czy wie ktoś coś o redukcjach tego typu ? czy w ogóle dałoby się coś takiego zrobić ? Z tego co wiem Hope wypuścił do swoich piast takie redukcje ale czy one będą pasowały do powyższego O1 ? Jak z wytrzymałością i pracą takiego zestawu? Moja teraźniejsza piasta to Novitec 771SB pod 9qr. 

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Napisano

Bardzo dobra piasta to prawda, lecz w dirt jumpingu boję się że QR9 sobie nie poradzi i w końcu złamie mi się oś po zbyt mocnym bądź nieudanym skoku, wolałbym się zabezpieczyć przed tego typu niespodziankami, dlatego też pytam czy to jest w ogóle opłacalne i wyraźnie wzrośnie moje bezpieczeństwo 20mm z redukcją względem zwykłego qr9. Dziękuję za informację że w Activii są takie redukcje.
Więc co byłoby lepsze zostać przy moim aktualnym D771SB czy wsadzić porząniejszą piastę pod qr20 z redukcją ?

Napisano

Activia ma adaptery z osi 20 na 15, z 15 na 20 i z 9 na 15, o adapterach 20-9 jednak cisza. 
Cóż chyba będę musiał poczekać aż zdobędę amortyzator pod qr20, dziękuję wszystkim za pomoc !

Napisano

Dlatego się pytałem bo nie wystarczy sama oś redukcyjna, trzeba jeszcze końcówki przetoczyć ze 110 na 100. Dlatego napisałem że nie ma gotowych uniwersalnych adapterów z 20 do 9mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...