agend Napisano 9 Grudnia 2015 Napisano 9 Grudnia 2015 witam - jestem w trakcie renowacji roweru - trek 1.2 chyba z 2008 roku, po zdjęciu przedniej przerzutki zobaczyłem dziwne wgniecenie: http://1drv.ms/1jOBlvU najpierw pomyślałem że powodem mogło być zbyt mocne dokręcenie obejmy przerzutki ale wgniecenie jest niżej, kształt też ma dziwny, nie wygląda że powstało od uderzenia, lakier w tym miejscu jest ok co o tym myślicie, czy to dyskwalifikuje ramę, grozi mi pęknięcie w czasie jazdy? czy nie ma się czym przejmować? Pozdrawiam Arek
beskid Napisano 9 Grudnia 2015 Napisano 9 Grudnia 2015 Nic się nie stanie a jedyny problem to kwestia estetyki.
MichalMMM Napisano 9 Grudnia 2015 Napisano 9 Grudnia 2015 Nie jest to czasem fabryczne "wgniecenie"? Mi to wygląda na miejsce pod koszyk przedniej przerzutki. Zrób lepsze zdjęcia bo te to praktycznie każde takie samo.
adriansocho Napisano 9 Grudnia 2015 Napisano 9 Grudnia 2015 Jak dla mnie to jest to zbyt regularne jak na wgniecenie podczas eksploatacji. Można pewnie sprawdzić (google i podobny model, wyświetlanie zdjęć) czy inne ramy to mają. P.S. Nie wygląda na stwarzające zagrożenie.
agend Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Napisano 9 Grudnia 2015 dziękuje wyszystkim - pytałem na szosa.org i tam mówią że tak ma być
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.