Skocz do zawartości

[pedały]

TomaszD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Kupiłem ostatnio pedały SPD i chciałem wymienić stare na nowe i tu pojawia się problem.

Stare pedały montował mi ""profesjonalny"" serwisant i polał gwint klejem do śrub.

Teraz nie mogę ich odkręcić za żadne skarby próbowałem już zalewać wd-40 klucz z przedłużoną końcówką aby mieć większą siłę ale to nic nie dało. Może ma ktoś jakiś pomysł jak mogę to zrobić.

Ps. Słyszałem tez o tym ze rozgrzewają korbę do kilkuset stopni (chyba 300 ) i korzystają z rozszerzalności metalu ale mam obawy przed tym aby nie zdeformować korby.

Bardzo był bym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Napisano

Temu serwisantowi to jaja powinno się posmarować tym kleje. Skoro przedłużka nie pomogła to pozostaje wspomniane grzanie. Najpierw spróbuj suszarką do włosów ( mi wystarczyło kiedyś przy odkręcaniu suportu ) , a jak suszarka nie wystarczy spróbuj opalarką na I biegu , ale strumienia nie kieruj bezpośrednio na korbę tylko poruszaj opalarką na boki i  obserwują co się dzieje z powłoką na ramieniu .

Napisano

Powiem tak dość ze była przedłużka to jeszcze na niej stawał mój ojciec i co z tego ze rama się troche wyginała jak pedał jak byl skręcony tak jest dalej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...