skimir Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Witam Jakie macie doświadczenia z okularami rowerowymi (sportowymi) które mają możliwość zamontowania w zintegrowanej oprawce szkieł korekcyjnych? Jaki model byście polecili? O ile w ogóle jest to warte uwagi... Nie ma problemu z parowaniem pomiędzy szkłami? Jak z czyszczeniem i ogólną wygodą używania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Mam i uzywam Accent Onyx i jestem zadowolony. Ale oczywiscie lepszym i wygodniejszym rozwiazaniem sa soczewki kontaktowe i dowolne okulary. Byl nie tak dawno podobny temat wiec poszukaj i poczytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Soczewki też mam ale jakoś nie zawsze mi się chce ich używać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Mam Shimano S70X. Wygoda ok, jest więcej dłubania z czyszczeniem, nie parują. Nie wiem czy to przez szkła czy przez sposób ich mocowania, ale przez pierwszych parę chwil dają wrażenie bycia w szklanej kuli. Mi to nie przeszkadza i przechodzi, ale jestem sobie w stanie wyobrazić ludzi którzy będą czuli inaczej. Rozwiązanie dla tych co nie mogą przeprosić się z soczewkami (czyli dla mnie). Inni nie muszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Używam http://www.rudyproject.com/magster.html + korekcyjne oprawki rx. Tani zestaw to nie jest, ale sprawdza się dobrze. Oprawki i szkła Rudy są bardzo wytrzymałe o czym miałem okazje się przekonać przy wypadku na wyścigu szosowym (prędkość 50+). Okulary uderzyły bardzo mocno w asfalt i nadal są całe. Ważą wraz z oprawką korekcyjną i szkłami 35 gramów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Witam Jakie macie doświadczenia z okularami rowerowymi (sportowymi) które mają możliwość zamontowania w zintegrowanej oprawce szkieł korekcyjnych? Jaki model byście polecili? O ile w ogóle jest to warte uwagi... Nie ma problemu z parowaniem pomiędzy szkłami? Jak z czyszczeniem i ogólną wygodą używania? Ja osobiście wolę soczewki, ale... gdybym miał brać teraz okulary, to rozejrzałbym się na aliexpress i wziął jakiejś chińskiej firmy. Jakieś nawet fajne modele z wkładkami do szkieł korekcyjnych też widziałem. Możesz spojrzeć u tych sprzedających http://rockbros.aliexpress.com/store/group/Cycling-Sunglasses/108220_257512305.html http://www.aliexpress.com/store/group/Eyewear/434036_255579779.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.