Scarface Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Wtam , Co możecie polecić w cenie 1000-1200 zł.? Zastosowanie XC. Strery : Ahead Mocowanie hamulca : PM Tarcza 180 Koło 27,5 Moje gabaryty 120kg/186cm Edytowane 9 Grudnia 2015 przez Scarface Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Epicon/Epixon Rlrc Skontaktuj się z forumowiczem ACTIVIA. Jest on dystrybutorem tej marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Jak masz przód na QR 9mm i rama ze zwykłą główką, a nie taper, to wystarczy ci na Rebe nawet, tylko musisz poszukać dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Może warto by było już zainwestować i zamontować oś 15QLC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarface Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 15QLC A jakie są plusy z zamontowaniwa osi 15QLC ? Bo szczerze to jestem zielony w temacie. Ten rower od przyszłego roku będzie tylko służył w okresie zimowym jako drugi więc nie chce za dużo inwestować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Jak masz przód na QR, to musisz wymienić piastę lub przednie koło, plus taki że znika problem z ustawieniem hamulca i amortyzator jest sporo sztywniejszy, co przy twojej wadze będzie dość znacząco odczuwalne na plus. Wątpię że przy tarczy 180mm + QR + wadze 120KG na zakrętach czy podjazdach jak mocniej przyciśniesz tarcza przednia ci nie dzwoni, przy sztywnej osi tego nie będzie. Edytowane 9 Grudnia 2015 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarface Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Musisz wymienić piastę lub koło przednie, plus taki że znika problem z ustawieniem hamulca i amortyzator jest sporo sztywniejszy. Aż takich zmian nie potrzebuje. Ale dziękuje za cenne uwagi. Temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Ja ważę 118kg i mów sobie co chcesz lecz jeżdziłem na amorku z piastą 9mm a teraz mam 15QLC i róznicę odczuwam bardzo dużą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi