koral00 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Jak mogę zwiększyć odstęp klocków od tarczy? Nie zmieniłem tarczy przy zakupie hamulców i jest ona o 0.2mm grubsza niż oryginalna Shimano, poza tym chyba jest delikatnie wykrzywiona, bo mi bije co obrót koła. Chyba że źle wyregulowałem hamulce... na to tez nie mam dobrego sposobu niestety, schodzi mi masa czasu. Ale i tak chciałbym trochę te klocki poluzować. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez koral00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Na początek rozepchaj tłoczki. możesz to zrobić np śrubokrętem lub łyżką. włóż wąską końcówkę między klocki i rozchylaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pantom Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 (edytowane) W zasadzie to ten odstep przy czystym i odpowietrzonym hamulcu powinien sie automatycznie ustawic. Tam nie ma regulacji szczeliny Przy wpychaniu tloczkow shimano podaje zeby odkrecic pokrywe zbiornika na klamce. Moze pozniej byc koniecznosc uzupelnienia oleju Edytowane 9 Grudnia 2015 przez pantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Gdzie jest podana taka informacja? Jeśli układ inicjalnie jest zalany prawidłowo (czyli z tłoczkami maksymalnie rozepchniętym), to po wymianie klocków i rozepchnięciu tłoczków olej powinien wrócić do zbiornika do poziomu wyjściowego. Jeśli układ był zalany z wypchniętymi tłoczkami to oleju będzie za dużo, przez co cofnięcie tłoczków całkowicie nie będzie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Powitoł Tłoczki mają być max rozpechnięte, czy trzeba używać tego ich żółtego dynksa żeby zalać odpowiednią ilością oleju? Macie może pod ręką ten plastik żeby zmierzyć jego grubość? Manufacturer Item no. Y8J712000 edyta - Senks za info sznib Ekspresowa obsługa || \/ Edytowane 18 Grudnia 2015 przez porcelanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Ten plastik wejdzie tylko wtedy jak tłoczki są na max rozepchane. ma on równiutko 1cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi