inzblacha Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 http://www.brakeforceone.de/index.php?article_id=87&clang=1 W Bike'u nr 12/2015 jest test tych spowalniaczy. Odczucia testerów bardzo pozytywne. A Wy co myślicie o tym wynalazku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Woda zamarza... więc mieszać ze spirytusem :-) mi się podoba :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Dla spirytusu znam lepsze zastosowanie , a do tych hampli producent zaleca 20% glikolu. Ciekawe jak to się sprawdza w praktyce , ale patrząc na cenę ( 594€ ) szybko nie będzie dane się o tym przekonać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Pomijając cenę to teoretycznie powinno działać fajnie. A praktycznie, jak zawsze, wyjdzie dopiero przy dłuższym użytkowaniu. Co nie zmienia faktu że chętnie bym przetestował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Chłodno patrząc na cenę, dostępność części, klocków itd i kalkulując , czy działanie dobrych hamulców typu slx faktycznie jest tak niezadowalające, że trzeba szukać alternatywnych rozwiązań, wydaje mi się to przerostem formy nad treścią. Wydaje mi się, że dobre zestawy hamulcowe po 600 zł za komplet (bo ta cena w bike to jest z tego co pamiętam za jeden hamulec...) są na tyle sprawne, że mało kto będzie narzekał na ich działanie, a różnicy w stosunku do tych "wodnych" 80% rowerzystów by nawet nie zauważyło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Mnie bardziej interesuje wytwór tej firmy pod nazwą BFO M - który chwali się większym odstępem pomiędzy klockami a tarczą, przy zachowaniu standardowego skoku klamki. No more "dzyń dzyń"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.