Tommek Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Kiedyś rodzice kupili bratu kask. Pojechał w nim może raz jak w ogóle pojechał. Poniżej foty tego kasku. Czy ten kask zapewni jakieś bezpieczeństwo? Ma atest ce i "certified to EN 1078: (04.97)". Wewnatrz ma poduszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Jesli ma atesty na pewno nie zaszkodzi. na pewno w jakims stopniu ochroni Twoja głową przy jakim kolwiek niebezpieczenstwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 dokładnie, atestów nie daje się ot tak, musi przejść jakieś testy, spełniać pewne normy. na pewno nie zapewni takiego bezpieczeństwa jakie dają drogie, firmowe kaski z masą wzmocnień, zabezpieczeń, itp. ale myślę, że na pewno nie aż tak bardzo będzie się różnił od podstawowych modeli różnych firm z takimi samymi atestami. Jedno co mogę Ci zagwarantować to to, że na pewno będziesz w nim bezpieczniejszy niż byś miał jeździć bez niego :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Dokładnie, lepiej jeździć w byle jakim kasu niż bez niego. A skoro ma atesty to nie masz się czego bać. Sam miałem podobny i był spoko, tyle że wentylacja jest gorsza niż modele znanych producentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Jak bylem maly to jezdizlem w czyms takim[ten jeszcze wyglada spoko ;p przynajmniej jest stosunkowo ladny ;p] i uchronilo to moja glowe przed niejednym guzem[jezdzilem w tym na rolkach . Zawsze to styropian zbiera czesc energii a nie twoj leb ... proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartez23 Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dokładnie każdy kask, bezs względu na markę zapewni Tobie wieksze bezpieczeństwo niz jazda bez niego Zawsze można poczekać, dozbierać troszkę gotówki i kupić właśnie coś markowego z lepszą wentylacją. PS. sam używam (na razie) kasku kupionego w "taniej odzieży" za jedyne 10 zł. Ale może w przyszłym miesiącu kupie nowy. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekBora Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Na kaskach nie ma co oszczędzać, tzn. najtańsze markowe są już ok, ale lepsze to niż nic na pewno! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bert Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 No na pewno podstawowe znanych firm są już dobre ale myślę że jeżeli chodzi o uderzenie to na pewno nie zaszkodzi mieć czegoś na głowie nawet takiego no name w sumie nawet spoko wygląda myślę że jedyny problem może być faktycznie z wntylacją i nie wiem jak wygląda sprawa z wagą takiego kasku ale przecież jakby nie patrzeć to i tak nie powienien być uciążliwie ciężki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommek Napisano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Waga tego kasku nie przeszkadza. Dzieki za opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommek Napisano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Dzisiaj sobie pojechalem do lasku w kasku. Wrażenia genialne w kasku ma sie wieksze poczucie bezpieczeństwa, przez co bardziej konfortowo psychicznie sie jeździ. Tylko w tym moim jest troche kijowa wentylacja. Wszystkim polecam kaski nie tylko ze wzgledu na bezpieczeństwo, ale na lepsze doznania podczas jazdy w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.