Skocz do zawartości

[kask] no name na coś sie nada?

Tommek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kiedyś rodzice kupili bratu kask. Pojechał w nim może raz jak w ogóle pojechał. Poniżej foty tego kasku. Czy ten kask zapewni jakieś bezpieczeństwo? Ma atest ce i "certified to EN 1078: (04.97)". Wewnatrz ma poduszki.

kask1sy5.th.jpg

kask2sp7.th.jpg

kask3em1.th.jpg

Napisano

Jesli ma atesty na pewno nie zaszkodzi. na pewno w jakims stopniu ochroni Twoja głową przy jakim kolwiek niebezpieczenstwie.

Napisano

dokładnie, atestów nie daje się ot tak, musi przejść jakieś testy, spełniać pewne normy. na pewno nie zapewni takiego bezpieczeństwa jakie dają drogie, firmowe kaski z masą wzmocnień, zabezpieczeń, itp. ale myślę, że na pewno nie aż tak bardzo będzie się różnił od podstawowych modeli różnych firm z takimi samymi atestami.

Jedno co mogę Ci zagwarantować to to, że na pewno będziesz w nim bezpieczniejszy niż byś miał jeździć bez niego :wink:

Napisano

Dokładnie, lepiej jeździć w byle jakim kasu niż bez niego. A skoro ma atesty to nie masz się czego bać. :P Sam miałem podobny i był spoko, tyle że wentylacja jest gorsza niż modele znanych producentów.

Napisano

Jak bylem maly to jezdizlem w czyms takim[ten jeszcze wyglada spoko ;p przynajmniej jest stosunkowo ladny ;p] i uchronilo to moja glowe przed niejednym guzem[jezdzilem w tym na rolkach :P. Zawsze to styropian zbiera czesc energii a nie twoj leb :D... proste.

Napisano

Dokładnie każdy kask, bezs względu na markę zapewni Tobie wieksze bezpieczeństwo niz jazda bez niego :)

Zawsze można poczekać, dozbierać troszkę gotówki i kupić właśnie coś markowego z lepszą wentylacją.

PS. sam używam (na razie) kasku kupionego w "taniej odzieży" za jedyne 10 zł. :) Ale może w przyszłym miesiącu kupie nowy.

Pozdrawiam !

Napisano

No na pewno podstawowe znanych firm są już dobre ale myślę że jeżeli chodzi o uderzenie to na pewno nie zaszkodzi mieć czegoś na głowie nawet takiego no name w sumie nawet spoko wygląda myślę że jedyny problem może być faktycznie z wntylacją i nie wiem jak wygląda sprawa z wagą takiego kasku ale przecież jakby nie patrzeć to i tak nie powienien być uciążliwie ciężki

Napisano

Dzisiaj sobie pojechalem do lasku w kasku. Wrażenia genialne w kasku ma sie wieksze poczucie bezpieczeństwa, przez co bardziej konfortowo psychicznie sie jeździ. Tylko w tym moim jest troche kijowa wentylacja. Wszystkim polecam kaski nie tylko ze wzgledu na bezpieczeństwo, ale na lepsze doznania podczas jazdy w terenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...