Wrzosin Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Cześć! Jako że lekko "znudziły" mi się wyprawy w pojedynkę, szukam chętnych do wspólnej jazdy. Przełom Łaby to podobno bardzo malownicze miejsce, chce to sprawdzić osobiście Plan? z Wrocławia do Drezna pociągiem - jest bezpośrednie połączenie. Drezno Praga to jakieś 230 km, więc myślę spokojnym tempem 3/4 dni jazd (to nie ma być wyścig ) Powrót z Pragi albo pociągiem bezpośrednim do Katowic, lub do Wrocławia z przesiadką w Pardubicach. Noclegi - albo tanie hotele/schroniska albo namiot - do uzgodnienia Termin - lato 2016 - do uzgodnienia Ktoś chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusss Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Do stolicy pchać się rowerem? Zastanowiłbym się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrzosin Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 A czemu nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusss Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 No stolice miast sa zbyt zatloczone do jazdy rowerem, sama Praga pewnie ladna i jeszcze nie bylem, to jednak ruch stolicy hmm...no moze sama trasa chociaz ciekawa. No nie wiem...daj znac jak bylo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrzosin Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 ee, na pewno mają jakieś drogi rowerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVANVII Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Przejechalem tę trasę podczas większej wyprawy w 2013 r. Na przełom Łaby trzeba poświęcić co najmniej 3 dni. Trasa do Pragi prawie cały czas płaska brzegiem rzeki , masa ciekawych miejsc do zwiedzania. W Niemczech i Czechach nocowałem na polach namiotowych.Praga pełna zabytków, aby dokladnie poznać trzeba 3-4 dni. Jazda rowerem po Pradze bez problemów. Nocowałem w akademiku na ul Zikowa , tanio, rower można umieścić w pokoju, do centrum bliziutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.