mituser2 Napisano 8 Grudnia 2015 Napisano 8 Grudnia 2015 Witam planuję założyć pełne lite koła na obręcze. Wadą rozwiązania jest to, że zdjęcie opony nie wchodzi w grę bez jej zniszczenia. Pojawia się problem co zrobić ze szprychą gdy pęknie lub gdy będzie trzeba wymienić piastę. Pytanie czy są takie obręcze, w których szprychy montuje się jakby od zewnątrz bez demontowania koła ?
MMMAAACCC7 Napisano 8 Grudnia 2015 Napisano 8 Grudnia 2015 w sumie każde montuje się od zewnątrz.. Jak nie uszkodzisz nypla, lub nie urwiesz szprychy przy samym nyplu to da radę zmieniać bez ściągania opony..
rzezniol Napisano 8 Grudnia 2015 Napisano 8 Grudnia 2015 planuję założyć pełne lite koła na obręcze Bardziej mnie interesuje co kombinujesz że potrzebujesz "pełne lite" . Istnieją obręcze / koła np Mavic Crossmax z gwintowanymi obręczami ... tam szprycha z nyplem tworzy komplet i to nypel się wkręca w obręcz a nie na gwint szprychy. Pozdro
mituser2 Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Napisano 8 Grudnia 2015 Dzięki za odpowiedź - faktycznie MMMAAACCC7 masz rację da się jeśli nypla się nie uszkodzi. Co do kombinowania z litym kołem - za często łapie kapcia - już mam dość łatania dętek.
rzezniol Napisano 8 Grudnia 2015 Napisano 8 Grudnia 2015 Eeee powiem szczerze spodziewałem się takiej odpowiedzi Powodzenia ... Szybko wrócisz do "klasycznego" układu Pozdrawiam
Root Admin Mieciu Napisano 8 Grudnia 2015 Root Admin Napisano 8 Grudnia 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.