aufentroip Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witam! Posiadam rower Kellys Thorx 10 Limited Edition i jestem ciekaw czy nadaje się on do szybkiej jazdy po korzeniach i zeskoków z metra tu jest pełna specyfikacja. Jeżeli nie to czy wymiana kół rozwieje wszelkie wątpliwości? Czy korba Shimano XT jest odpowiednia do takiego użycia? http://rower-sport.pl/pl/p/KELLYS-THORX-10-2015-/2415 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Nie to nie jest rower do skakania ani żaden typowy XC do tego nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Ja tu widzę maszynę do DH z prawdziwego zdarzenia ;-)Ten rower to zwykły średniak do amatorskiej jazdy, żadne szybkie numery z korzeniami, skokami po metrze itp. nie przejdą na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Do jazdy po korzeniach nie widzę przeciwwskazań Jak na jakiś kamieniach czy nierównościach wybije Cię lekko w powietrze też nie powinno być problemu. Do skakania jednak ten rower kompletnie się nie nadaje. A do metrowych dropów potrzebujesz zmienić ramę, koła i amortyzator. Pytałeś parę miesięcy temu o nieco inny sprzęt - czemu poszedłeś w takim razie w XC skoro ciągnie Cię do innej jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Do metrowych skoków .......... nadaję się jak najbardziej - ale tylko JEDEN RAZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralfbutton Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Kiedyś podobnie myślałem czy do takiej jazdy nadaje się mój Trek XC. Po próbach naprawy sporo mnie kosztowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aufentroip Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Do jazdy po korzeniach nie widzę przeciwwskazań Jak na jakiś kamieniach czy nierównościach wybije Cię lekko w powietrze też nie powinno być problemu. Do skakania jednak ten rower kompletnie się nie nadaje. A do metrowych dropów potrzebujesz zmienić ramę, koła i amortyzator. Pytałeś parę miesięcy temu o nieco inny sprzęt - czemu poszedłeś w takim razie w XC skoro ciągnie Cię do innej jazdy? Niestety nie mam zbyt wielkiego budżetu, co pokrzyżowało moje plany. Do 3000 nie znalazłem niczego co by sprostało moim oczekiwaniom, toteż wybrałem zwykłego górala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Nie wiem czemu tak panikujecie na metrowe skoki. Na XC często są wyższe konstrukcje. Jak dla mnie przy odpowiedniej technice da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 ciekaw czy nadaje się on do szybkiej jazdy po korzeniach i zeskoków z metra przecież w trójmieście nie ma metra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Jak dla mnie przy odpowiedniej technice da radę. Wszystko można co nie można, byle z wolna i ostrożna Ale jak pacnie na płaskie to może nie być co zbierać, no i setka skoku niestety wiele nie wybaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Nie wiem czemu tak panikujecie na metrowe skoki. Na XC często są wyższe konstrukcje. Jak dla mnie przy odpowiedniej technice da radę. W sumie jes racja w ym. Ostatnio byłem na wyścigu XC (ta niedziela, lokalny ogór). Trasa średnia, ale kilka dropów i mocniejszych zjazdów było. 3/4 startujących na fullach do XC, reszta 29 lub 27,5. Mocna ekipa. Ja na przełaju :-) Pierwsze kółka omijałem hopy i dropy jak tylko mogę, przy końcówce jak zacząłem walczyć o zwycięstwo to już leciałem wszystko. Rower cały, ja też. Jak ma się co nieco techniki (albo oleju we łbie) można wiele zrobić na każdym rowerze. Tylko na pewno nie jest tak łatwo jak na rowerze przystosowanym do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.