LukaszWro88 Napisano 7 Grudnia 2015 Napisano 7 Grudnia 2015 Witam. Chciałem prosić Was o pomoc w wyborze kół do roweru MTB.Sama specyfikacja kół to :Rozmiar kół 26 cali pod tarczęRozmiar mocowań standard 9 mm Ilość szprych 32Zaplot na dwa lub trzy krzyżeTrochę o mnie i o użytkowaniu roweru. Moja waga to okolice 100 kg nie z powodu dużego brzuszka ale z powodu budowy ciała więc raczej nie schudnę Rowerem śmigam głównie po Wrocławiu ale nie jest to spokojna jazda po chodnikach, czasami się skręci do lasu czy parku i w nietypowy teren. Z 5 razy w miesiącu jadę w góry, najczęściej zjazd ze Ślęży w Sobótce, do tego góry w Jedlinie Zdrój. Piasty w sumie wybrałem są to XT M8000Mam problem z obręczą chcę coś w miarę lekkiego ale też mocnego Szprychy to będzie jakiś model z DT, nyple mosiężne Cena jaką chcę przeznaczyć to max 900 zł wiadomo czym mniej tym lepiej. Jeżeli komuś to pomoże to obecnie mam koła na piastach SLX, obręczach Alexrims TD17, 36 szprych DT, ale piasta tylna już ma wżery na kulkach, łapie luzy więc czas na coś nowego. Z góry dzięki za pomoc Pomoże ktoś ? Interesują mnie takie obręcze Mavic Xm319 oraz WTB ST i23
paulsen Napisano 7 Grudnia 2015 Napisano 7 Grudnia 2015 do koloru, do wyboru: http://www.rosebikes.pl/produkty/czci-rowerowe/koa/mtb/z-tarczowkami/ w przypadku kół składanych przez ROSE 10 lat gwarancji, naprawy serwisowe możliwe we Wrocławiu jakby co
Bartek3033 Napisano 13 Grudnia 2015 Napisano 13 Grudnia 2015 Ja dla siebie złożyłem coś takiego (ale wtedy byłem chudszy novatec D041/42SB, alexrims xd lite. 36h zaplecione w 3 krzyze na dt swiss competition. Teraz waże podobnie jak kolega, wiec pytanie, mogę bez obawy na tym śmigać? (zwłaszcza chodzi o szprychy) Tobie jeśli nie zamierzasz chudnać, to mimo wszystko sugerował bym może grubsze, pokroju championa. Obowiązkowo zaplot na 3 krzyże, bedzie bardziej wytrzymałe. Jesli budżet pozwoli, to możesz podmienić piasty na lżejsze modele z seri 700
MokryxD Napisano 13 Grudnia 2015 Napisano 13 Grudnia 2015 Może coś takiego: - piasty te XT M8000 albo Novatec 041/042sb - szprychy DT Champion - nyple mosiężne - obręcze DT 533D Tato w rowerze miał takie koła, ważył podobnie i nic się z nimi nie działo.
Bartek3033 Napisano 13 Grudnia 2015 Napisano 13 Grudnia 2015 te piasty w połączeniu z championami to dość pancerne połączenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.