Piotrek383 Napisano 6 Grudnia 2015 Napisano 6 Grudnia 2015 Cześć, miał ktoś może styczność z 9 rzędową przerzutką Shimano Altus RD-M370? Chciałbym się dowiedzieć jak ona się sprawuje oraz czy daje radę jeśli ktoś delikatnie bez pośpiechu zmienia biegi Jak z jej wytrzymałością, jest ona w rowerze który mnie interesuje, chciałbym na niej trochę polatać, a później wymienić na lepszy model, np. Alivio. Czy po prostu nie będzie tak, że strzeli przy pierwszej, agresywnej zmianie biegu Pozdrawiam.
MMMAAACCC7 Napisano 6 Grudnia 2015 Napisano 6 Grudnia 2015 na początek da radę, złamać się nie złamie, może po prostu mało kulturalnie po czasie chodzić, (na stojaku serwisowym całkiem przyjemnie chodziła w połączeniu z manetkami alivio)
cdgomez Napisano 6 Grudnia 2015 Napisano 6 Grudnia 2015 A nie lepiej od razu kupić Alivio póki są w znośnej cenie ? http://allegro.pl/nowa-przerzutka-shimano-alivio-rd-m430-ostatnie-i5833311766.html
Piotrek383 Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Napisano 6 Grudnia 2015 cdgomez, jest ona w rowerze który mnie interesuje Zmiana na Alivio jest w planach, jeśli zakupię ten rower. Myślałem, czy od razu wyjąć i sprzedać Altusa jako nowego czy jednak zjeździć i dopiero wymienić na coś wystarczającego. Raczej pojeżdżę, zobaczę jak to się będzie sprawować i jak nie zadowoli lub się zużyje to wymienię. Dzięki za odpowiedzi, jak jeszcze ktoś ma coś do dodania to bardzo proszę
MMMAAACCC7 Napisano 8 Grudnia 2015 Napisano 8 Grudnia 2015 a tam, gdzie kupujesz nie mogą Ci wymienić za dodatkową opłatą na coś lepszego?
woojj Napisano 8 Grudnia 2015 Napisano 8 Grudnia 2015 dopłać do deore 9b puki są jeszcze ;-) Altus to zawsze jest i będzie lipa do rekreacji tylko.
adamtulak Napisano 8 Grudnia 2015 Napisano 8 Grudnia 2015 Ja nieużywaną Deorkę M591 3 tygodnie temu wylicytowałem za 65,80 z dostawą, ale trzeba przyznać, że to był spory fart, ponieważ takie oraz niemal identyczne M531 chodzą zwykle w okolicach 80-100 zł.
Kowal1986 Napisano 9 Grudnia 2015 Napisano 9 Grudnia 2015 Pamiętaj, że sama przerzutka nie jest najważniejsza jeśli chodzi o poprawność zmiany przełożeń. Często manetki w rowerach są dawane klasę/lub kilka klas niżej, bo na nie zwykli klienci nie patrzą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.