Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] 9 rz. Shimano Altus RD-M370

Piotrek383

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, miał ktoś może styczność z 9 rzędową przerzutką Shimano Altus RD-M370? 

75781307_przerzutka-tylna-altus-rd-m370-

Chciałbym się dowiedzieć jak ona się sprawuje oraz czy daje radę jeśli ktoś delikatnie bez pośpiechu zmienia biegi ;) Jak z jej wytrzymałością, jest ona w rowerze który mnie interesuje, chciałbym na niej trochę polatać, a później wymienić na lepszy model, np. Alivio. Czy po prostu nie będzie tak, że strzeli przy pierwszej, agresywnej zmianie biegu  :teehee:

Pozdrawiam.

Napisano

na początek da radę, złamać się nie złamie, może po prostu mało kulturalnie po czasie chodzić, (na stojaku serwisowym całkiem przyjemnie chodziła w połączeniu z manetkami alivio)

Napisano

cdgomez, ;)

jest ona w rowerze który mnie interesuje

Zmiana na Alivio jest w planach, jeśli zakupię ten rower. Myślałem, czy od razu wyjąć i sprzedać Altusa jako nowego czy jednak zjeździć i dopiero wymienić na coś wystarczającego. Raczej pojeżdżę, zobaczę jak to się będzie sprawować i jak nie zadowoli lub się zużyje to wymienię.

Dzięki za odpowiedzi, jak jeszcze ktoś ma coś do dodania to bardzo proszę :)

Napisano

Ja nieużywaną Deorkę M591 3 tygodnie temu wylicytowałem za 65,80 z dostawą, ale trzeba przyznać, że to był spory fart, ponieważ takie oraz niemal identyczne M531 chodzą zwykle w okolicach 80-100 zł.

Napisano

Pamiętaj, że sama przerzutka nie jest najważniejsza jeśli chodzi o poprawność zmiany przełożeń. Często manetki w rowerach są dawane klasę/lub kilka klas niżej, bo na nie zwykli klienci nie patrzą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...