Darek14 Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 Różnica między nami jest taka , że Ty jeszcze nie kupiłeś tego Treka, a już twierdzisz, że ma najlepszą ramę na rynku, natomiast ja Domane posiadalem, ale - nie znając dziesiątek modeli innych uznanych producentów -nie zaryzykowałbym twierdzenia,że ma ,obok Specializeda, najlepszą ramę.
kinder1041 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Napisano 10 Stycznia 2016 Różnica między nami jest taka , że Ty jeszcze nie kupiłeś tego Treka, a już twierdzisz, że ma najlepszą ramę na rynku, natomiast ja Domane posiadalem, ale - nie znając dziesiątek modeli innych uznanych producentów -nie zaryzykowałbym twierdzenia,że ma ,obok Specializeda, najlepszą ramę.Ale umie czytać i widzę co inni pisza... Pewnie masz ale jak znam życie model z 4 z przodu... Karbon 400... Jak się mylę to przepraszam...
modrzew Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 Darku, ale jakbyś poczytał to byś wiedział...
kinder1041 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Napisano 10 Stycznia 2016 Darku, ale jakbyś poczytał to byś wiedział... Dokładnie... [emoji1]
Darek14 Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 Pewnie masz ale jak znam życie model z 4 z przodu... Karbon 400... Jak się mylę to przepraszam... No to bardzo słabo "znasz życie".
tobo Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 Ale umie czytać i widzę co inni pisza... Pewnie masz ale jak znam życie model z 4 z przodu... Karbon 400... Jak się mylę to przepraszam... I w jaki sposób karbon serii 400 wpływa na właściwości jezdne i zachowanie roweru, w stosunku do karbonu serii 600? Jedyna mniej lub bardziej wymierna korzyść/różnica między framesetami to sterówka alu w serii 4 i wyższa waga widelca oraz ramy jako takiej w przypadku 400tki. Masz nakładany sztycy, linki prowadzone wewnątrz nie mają żadnego wpływu na właściwości jezdne. Seria 6 poza specjalną edycją Coppenberg ma tą samą geometrię co 4ka.
modrzew Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 Dokładnie... [emoji1]Ale ja nie z Darka się tu podśmiewywuję Czytać można i warto, ale nie zastąpi to własnych doświadczeń.
kinder1041 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Napisano 10 Stycznia 2016 No to bardzo słabo "znasz życie".Model 3 ? Dobra żartowałem... Ogólnie jak jesteś nie zadowolony z Domane widocznie wszystkim nie da się dogodzić... Wydaje mi się ze za te pieniądze i jak na bardzo wysoki model Domane 6.2 będę zadowolony.
Darek14 Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 W mojej opinii Domane to świetny rower, o czym kilkukrotnie wspominałem w różnych wątkach.
kinder1041 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Napisano 10 Stycznia 2016 Ale ja nie z Darka się tu podśmiewywuję Czytać można i warto, ale nie zastąpi to własnych doświadczeń. Polecam Wigry 3
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2016 O planet x nawet nie słyszałem. Trzeba było poczytać... Pono nieźle Ci to wychodzi Szacunek... I.
kinder1041 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Napisano 10 Stycznia 2016 Trzeba było poczytać... Pono nieźle Ci to wychodzi [emoji14] Szacunek... I. O takiej marce mało kto pisze to i mało się czyta.. [emoji1] Bo to nie ma marki... Na markę to trzeba sobie jeszcze zasłużyć.. Może kiedyś usłyszę...
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2016 O takiej marce mało kto pisze to i mało się czyta.. A jednak czytanie też słabo Ci wychodzi... No ale nie mój problem Szacunek... I.
tobo Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 O takiej marce mało kto pisze to i mało się czyta.. [emoji1] Bo to nie ma marki... Na markę to trzeba sobie jeszcze zasłużyć.. Może kiedyś usłyszę... O wielu markach mało się pisze i mało czyta. To może wynikać z wielu przyczyn, choćby chęci bycia sławnym a chęci robienia dobrego produktu. To niekoniecznie musi się ze sobą wiązać A są tacy co markę mają a zdecydowanie na nią nie zasługują Przynajmniej pod względem zestawienia rzeczywistości z zapewnieniami i obietnicami
kinder1041 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Napisano 10 Stycznia 2016 A jednak czytanie też słabo Ci wychodzi... No ale nie mój problem Szacunek... I. No widocznie słabe portale zagraniczne wybierałem... Nie było co poczytać bo nikt nie pisał... Trudno może to przez to ze noszę okulary i pewnych rzeczy nie widzę.. Pozdrawiam
Mod Team adamos Napisano 10 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2016 No widocznie słabe portale zagraniczne wybierałem... Nie było co poczytać bo nikt nie pisał... Trudno może to przez to ze noszę okulary i pewnych rzeczy nie widzę.. Może przez okulary, a może przez ignorancję. Gdybyś rzeczywiście czytał i szukał informacji, to na taką markę jak PlanetX (oraz kilka innych), na pewno byś trafił.A dla Twojej informacji portale (te zagraniczne też) piszą bardzo często artykuły sponsorowane.Miarodajnych opinii lepiej szukać na forach i u użytkowników lub chociaż je konfrontować z tym co się przeczytało na zagranicznych portalach.A jak użytkownik Domane, pisze Ci, że nie odczuwa "żadnego magicznego komfortu", to może warto o chwilę refleksji i zweryfikowanie tego, co się wie tylko po przeczytaniu (być może sponsorowanego) artykułu.
Darek14 Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 Akurat jeśli chodzi o komfort, to w Domane jest bardzo wysoki.
Mod Team adamos Napisano 10 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2016 Darek, ja nie twierdzę, że nie.Zwracam tylko uwagę na pewne podejście do tematu samego zainteresowanego zakupem oraz na to, co o samym rowerze napisał tobo.
Darek14 Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 Jeśli chodzi o podejście do tematu -czyli te ramy są najlepsze bo tak przeczytałem - to pełna zgoda Zresztą sam od początku zwracałem na to uwagę .
kinder1041 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Napisano 10 Stycznia 2016 Darek, ja nie twierdzę, że nie. Zwracam tylko uwagę na pewne podejście do tematu samego zainteresowanego zakupem oraz na to, co o samym rowerze napisał tobo. To znaczy co masz na myśli o samo podejście ... ja nie chwale czegoś czego nie mam ... opieram się tylko o opinie innych. Dziwna rzecz że wszędzie tylko pod względem komfortu piszą o Domane lub Roubaix ... Ciekawe czego np gość który jako jedyny Polak przejechał ultramaraton Race Across America wybrał http://ultrakolarz.pl/na-czym-przejechac-ameryke/ rozmawiałem z nim i jakoś bardzo sobie chwali ... Nie zamienił by go na żaden inny. Ja na wstępie pisałem że szukam szosy typu endurance jak najwygodniejszej ... to teraz mi powiedz czego mam nie słuchać ludzi którzy biorą udział w Ultra maratonach i większość jeździ na Trekach lub Roubaix-ach ... ? Jakie jest moje podejście bo nie wiem ? ... Na sieci opinia jest jedna najwygodniejsza rama to ta w Treku Domane ... obok można postawić Roubaix-a ewentualnie ... czego nie piszą o innych producentach ? może się mylę - może nie mam doświadczenia ... ale czytając i rozmawiając z ludźmi którzy naprawdę dużo spędzają czasu na rowerze - wybierają Domane i są zadowoleni. Dlatego kolego nie pisz takich głupot. Bez urazy oczywiście ... Pozdrawiam ...
Mod Team adamos Napisano 10 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2016 Chcesz się licytować? Proszę bardzo. Mike Hall obleciał świat na rowerze ze stajni PlanetX/On-One, w dodatku bijąc nowy rekord świata i tez nie narzekał. Ale Ty oczywiście o tym nie słyszałeś, ani nie przeczytałeś.Ale nie o licytacje tutaj chyba chodzi, to raz.Dwa, dopiero teraz precyzujesz do jakich zastosowań ma być rower.Trzy, z tego co widzę, to nie są Ci już potrzebne żadne wskazówki i porady, bo wszystko już wiesz. Kupuj Domane, pomimo tego, że nie masz chyba ostatecznej odpowiedzi w sprawie jego geometrii, a Ty sam na tym rowerze nawet nie siedziałeś.Oczywiście bez urazy...Również pozdrawiam...
kinder1041 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Napisano 10 Stycznia 2016 Temat ramy mam rozwiązany Domane w rozmiarze 58 wzrost 185cm - noga 86cm
Darek14 Napisano 11 Stycznia 2016 Napisano 11 Stycznia 2016 czego nie piszą o innych producentach ? Czas iść do lekarza od oczu...
kinder1041 Napisano 11 Stycznia 2016 Autor Napisano 11 Stycznia 2016 Czas iść do lekarza od oczu...Kolego byłem nie jest tak źle...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2016 ... I beg to differ, Sir... Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.