Skocz do zawartości
  • 0

Zakup roweru

Gość Michał

Pytanie

Gość Michał

Witam.

Po Nowym Roku chciałbym zakupić rower niestety nie posiadam zbyt szerokiej wiedzy na temat osprzętu rowerowego. Poczytałem kilka artykułów ale nie wiem czy ta przerzutka jest lepsza od tej itp.

Rower miałby służyć jeździe rekreacyjnej głównie po asfalcie (różnej jakości) ale chciałbym też czasami wybrać się w las i pojechać szutrem. 

Proszę zatem bardziej rozeznanych w temacie o propozycję modeli rowerów jakie mógłbym zakupić. Przeglądałem strony Krossa, Cube, Meridy no i allegro ale jak wspomniałem nie jestem rozeznany w temacie. Jeżeli chodzi o budżet to będzie on wynosił 1300-1500 zł (przyjmijmy górną granicę). Bardzo bym prosił przy propozycjach jeśli ktoś ma czas pokrótce wypisać plusy i minusy proponowanych rowerów.

Z góry dziękuję za pomoc.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michał

Te dwa od razu odpadają że względu na wolnobieg 

Rower Górski Kross HEXAGON X3 rama M i XS GDAŃSK (5832152275) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Rower KROSS Hexagon X4 rama XL 23" model 2015 (5743202482) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Te znalazłem na allegro ale ogólnie chciałbym uniknąć zakupu przez internet. Niestety do wyboru mam tylko jeden sklep ale z tego co wiem to z niezłym asortymentem. Jeżeli tam nie znajdę interesującego modelu to wtedy dokonam zakupu w internecie.
Rowery Kands ciężko kupić w sklepie stacjonarnym. Niewiele sklepów je sprzedaje  

Gość Adrian

Podepnę się do tematu, żeby nie tworzyć nowego. Generalnie chcę popełnić ten sam manewr co kolega. 

Potrzebuję czegoś do jazdy po szosie i lesie w podobnych przedziałach cenowych. Używane sztuki są również brane pod uwagę.

Oglądałem wspomniany w temacie:

http://allegro.pl/rower-gorski-kross-hexagon-x3-rama-m-i-xs-gdansk-i5832152275.html

Jak rozumiem, do casualowej jazdy się nadaje?

I ostatnie pytanie - o ramę. Moja długość nogi (wewnętrzna) 83cm, wysokość jakieś 177cm (~1cm). Z tego co przeczytałem, 19" to rama dla mnie. Proszę poprawcie mnie, jeśli się mylę.

Jeżeli masz wzrost powiedzmy w okolicach 180cm to spokojnie rama 19 będzie optymalna,większa nie jest moim zdaniem potrzebna. Sam model Hexagon był już wielokrotnie opisywany na forum,ale do jazdy w stylu casual również sie sprawdzi. Jaki budżet posiadasz na zakup?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...