Haitz Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Witam. Właśnie kończę składać rower, w następnym tygodniu przychodzi do mnie tylna piasta 12x135(po 3 tyg opóźnienia....) ze standardem mocowania tarczy centerlock. Kolega powiedział mi że do tego trzeba jakiejś specjalnej nakrętki na te piasty 12mm, bo ta co jest dołączona do tarczy nie wchodzi. Czy to prawda? Jeśli tak, to czy ta http://allegro.pl/dt-swiss-nakretka-center-lock-15mm-cyklomania-i5836302815.html bedzie dobra? Nie ma też jakiś tańszych? Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Haitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Tak potrzebujesz nakrętki jak w linku. W zwykłą nie włożysz klucza przez za grubą oś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Tu masz tańszą Shimano http://www.cyklomania.pl/shimano-nakretka-tarczy-center-lock-15mm,id5887.html Edytowane 5 Grudnia 2015 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haitz Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Spoks, dzięki za odp. Nie ma jakiś tańszych zamienników? Zawsze wolę zaoszczędzić te 10-20zł(Jak nie ma, no to już kupię tą za 40) EDIT: nvm, za wolno pisze i nie zauważyłem posta wyżej Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Haitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Niestety niema :-(. Sam ostatnio się naciąłem z piastą 15 mm na przód. gdybym wiedział o tym, po kupiłbym piastę na 6 śrub i zamówił inną tarcze. Nakrętka to połowa ceny tarczy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 możesz jeszcze zakupić cały adapter centerlocka na sztywne osie http://www.bikebling.com/DT-Swiss-CenterLock-to-6-bolt-Adapters-p/dtswiss-cl-adapters.htm zamieniasz nakrętki i opychasz dalej. Masz nakrętkę prawie darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo1 Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 ta nakrętka powinna być w zestawie z piastą - kupiłeś nową piastę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Ja kupując nowa Novatec 771 nie miałem nakrętki w zestawie :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo1 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 W shimano jest ona w komplecie . Ale w Novatec 771 rzeczywiście nie ma tej nakrętki - sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Nie potrzebujesz tej nakrętki! Nakrętka tylko jest potrzebna do przednich piast co mają średnicę osi 15mm. Z tyłu na 12mm wystarczy standardowa lockring dokręcający tarcze, klucz ma wystarczająco miejsca zeby się zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi