vintage1981 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Witam szanownych forumowiczów . Kieruje moja prośbę do Was w wyborze amorka. Jestem 93 kg kolesiem, budżet na amorek jak w tytule 1000zl. 95% jeżdzę po lesie, zapuszczone trasy gdzie samochody leśniczych jeżdżą :-). Do tej pory poruszałem sie na staruszku manitou r7 rocznik 2007 jeśli sie nie mylę , skok w nim miałem 80mm. Niestety chyba zbyt dużo sił w łapkach mam bądź juz zużycie materiału ukrecilem gwint przy tłumiku odbicia. Nie chce mi sie i w sumie nie mam pomysłu jak to naprawić stad myśl by zakupić nowy amorek. Amorek pod koła 26 , tarcza. Co byście mi polecili na moja wagę. Nie ukrywam ze po głowie chodzi mi coś nowego , ale czy do 1000zl można coś kupić sensownego? Z góry dzięki za wskazówki i podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Napisz do forumowicza ACTIVIA ( http://www.activia.sgl.pl/ ) on jest dystrybutorem Suntoura i coś Ci na pewno dobierze . Za 1000 z haczykiem będzie bardzo przyzwoicie pracujący EPICON/EPIXON . Za te pieniądze na Rock Shoxa czy Foxa nie masz co liczyć , chyba ze używka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vintage1981 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Dziekuje za podpowiedz, zapewne skorzystam. Panowie a coś takiego ? http://allegro.pl/rock-shox-reba-race-dual-air-26-1-1-8-i5832482163.html Lub http://allegro.pl/rock-shox-reba-rl-120mm-dualair-26-poploc-nowy-i5833808942.html Będzie lepsze od epicona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamsyyo Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 http://olx.pl/oferta/amortyzator-manitou-circus-expert-2015-CID767-IDc7F7n.html#18c004fabf Może ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vintage1981 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Kamsyyo patrząc na rowerek myśle ze użytkownik raczej nie oszczędzał tego amorka :-) . Aczkolwiek ja zadowolony byłem z manitou . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Ta pierwsza Reba wiekowa ale porządna. Problem to krótka sterówka. Druga z kolei ma rurę taper czyli lipa. Co do Epikonów to jak najbardziej ale raczej na pewno konieczna będzie zmiana piasty bo wszystko po oś sztywną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 cześć, jak nowy i w budżecie to poniżej: http://www.bike-discount.de/en/buy/rock-shox-30-gold-tk-solo-air-100-poploc-black-135307/wg_id-820 sklep sprawdzony, dostawa do 3 dni, wielu forumowiczów kupuje w powyższym sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Dla zainteresowanego to znalazł by się nowy EPIXON wersji RLRC pod oś 9mm za 1000zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vintage1981 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Panowie dziękuję za podpowiedzi . Prosiłbym Was o opinię na temat suntourów czy rzeczywiście tak ich jakość się poprawiła? Zatrzymałem się na czasach gdzie "królował" między innymi manitou :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamsyyo Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Kamsyyo patrząc na rowerek myśle ze użytkownik raczej nie oszczędzał tego amorka :-) . Aczkolwiek ja zadowolony byłem z manitou Mam go w znajomych na fejsie znam go z jednej grupy, amor nie był dużo używany, a i tak pół roweru puścił w części bo coś ze zdrowiem problem miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vintage1981 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Kamsyyo to ważna informacja jednakże po szczegółowych oględzinach musiałbym wymieniać piaste, a mam nóweczke kupioną w tym sezonie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perfectflow Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 vintage1981, suntoury bardzo się poprawiły i teraz moim zdaniem to najlepszy wybór w przystępnej cenie. Sam używam Suntour Auron RC2 i jestem mega zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Polecam wyżej wymienionego EPIXONA. Zdecydowana poprawa w porównaniu z XCR. Rozmawiałem z zaufanym serwisem i również chwalili jakość w dobrej cenie. Nastepny na tapecie była REBA już zdecydowanie droższa i czulsza. Ponoć wybiera nawet liście. Dla mnie to już lekka przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vintage1981 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Bardzo dziekuje panowie za wasze wypowiedzi, pomogą mi w wyborze. Najprawdopodobniej będzie to wybór u activia. Z tego co zerknąłem owy forumowicz zbiera pochlebne opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Jak mogę to zawsze pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Jeszcze jedna sugestia jak będziesz zamawiał u Activia to zleć od razu serwis zero. Oszczędzisz później na podwójnej wysyłce. No chyba, ze mieszkasz niedaleko Gliwic i sam się pofatygujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vintage1981 Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 dzięki za podpowiedz, chodz nie ukrywam że sam sobie rower serwisuje :-), ale co fachowiec to fachowiec :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vintage1981 Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Panowie jeszcze przed telefonem do activia mam pytanie odnośnie amorka rock shox Tora mam mozliwosc zakupu nowego za 700 zł czy warte to czy osoba sprzedająca chce mnie nabić w butelkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Tora za 700 to ostre przegięcie , amor leciwy już i nawet jeśli nowa wymaga solidnego serwisu z racji długotrwałego magazynowania. Mając budżet 1000 zł nawet sobie nią nie zawracaj głowy tylko bierz EPIXONA - różnica w pracy nieporównywalnie lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Epixon jest powietrzny. Bierz bez zastanowienia. Tora to staroć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vintage1981 Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Bardzo Wam panowie dziekuje, pózniej zadzwonię do activia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vintage1981 Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Zakup padł na Epixona RlRc od Pana Piotra. Juz po pierwszych testach amorek rewelacja. Przepaść miedzy nim a moim starym manitou :-) oczywiście na plus dla Epixona. Przy mojej wadze 93kg ciśnienie optymalne to 70psi , sag 20%. Jeszcze raz dzięki wszystkim za wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Jaka wersja XC czy TR ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 To jest pod os 9mm czyli XC. Wersji TR produkują tylko pod os 15mm. Akurat miałem jedną jedyna sztuke Epixona wersji RLRC czyli z kompresja i mocowaniu koła pod os 9mm. Niestety standardowo w Polsce takich amorkow nie ma. Są tylko wersji RLR czyli bez kompresji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.