Skocz do zawartości

[Zapięcie] Jakie porządne zapięcie łańcuchowe wybrać?

Miszczuniu

Rekomendowane odpowiedzi

@grobo

Co nowego wnosi twój post do tematu??

stosowanie w obecnych czasach linek, nie chroni w ogóle. W miarę dobre zapięcia rowerowe kosztują powyżej 100 zł, oczywiście wszystko zależy od sprzętu i determinacji złodzieja, ale lepiej wydać więcej i mieć poczucie bezpieczeństwa niż pluć  sobie później w brodę. Co do otwierania za pomocą specjalnych wytrychów to nic nowego, ale raczej stosuje się przy samochodach gdzie zysk jest duży a nie przy rowerze

rowerzysta01

Szkoda, że nie zadałeś sobie tego pytania przed napisaniem swojego postu :laugh: .

Rozumiem, że miarą Twojego lepszego samopoczucia i bezpieczeństwa roweru jest cena zabezpieczenia, a nie jego skuteczność - gratuluję. Gdybym myślał tak, jak Ty, to pewnie wybrałbym U-Lock KRYPTONITE za 399 zł, którego złodziej otwiera tak samo szybko, jak zwykłą kłódkę za 15 zł hehehe. Poza tym, mało wiesz o kradzieżach rowerów. Złodziej jeśli ma taką możliwość, zajmie się najsłabszym ogniwem Twojego cudownego zapięcia za 400-600 zł, czyli zamkiem, a nie np. łańcuchem, czy 18 mm prętem. Twierdzenie, że dobre zapięcia zaczynają się od 100 zł wywołało u mnie tylko  :laugh:. Dobra, nie będę wdawał się w dalszą polemikę z Tobą, ponieważ

"[Zapięcie] Jakie porządne zapięcie łańcuchowe wybrać?"

Na koniec: Wiem, że artykuł sprzed 2 lat, ale w dalszym ciągu na czasie. http://www.gk24.pl/wiadomosci/koszalin/art/4618037,plaga-kradziezy-rowerow-w-koszalinie-zlodzieje-nie-maja-zadnych-skrupulow-sonda,id,t.html

@grobo

czyli jakie jest skuteczne zabezpieczenie?

z szybkością otwierania zamków też jest rożnie, ale w dziale skradzione jakoś u-locków nie ma,

Stwierdziłem że w miarę dobre zabezpieczenie zaczyna się od 100 zł

Na pewno lepszym rozwiązaniem jest stosowanie porządnego zapięcia niż linki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...