Skocz do zawartości

622-28c czy 622-19c jak na obręczy?

Szronek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka,mam mały problem ale nie wiem jak sobie z nim poradzić więc piszę,mam kupioną niedawno obręcz na ktorej pisze coś takiego "MACH1.M110.622-19C.ALLOV.6063.069.15>2" wiem ze to 622-19c dotyczy obręczy,no ale nie wiem jaką oponę do tego dobrać i jaki rozmiar ponieważ jestem początkującym,i tylko oto pytam.. Proszę o wmiare szybką odpowiedź

Napisano

A mógłby mi ktoś podesłać nwm np.z allegro jak ta opona ma wyglądać?

Czyli z tej tabelki wynika że mam szerokość obręczy 19 a do wyboru mam opony o szerokości od 28 do 50 mm tak?

Napisano

szukaj po rozmiarze 700-28c aż do 700-45c lub 28"/28c aż do 28"/45c lub bardziej dla laika opona 28" (cala) do roweru miejskiego, krosowego, przełajowego, fix.

Do wyboru do koloru.

Tak szerokość 28-50, choć ja bym poprzestał na 45.

Napisano

Obręcz obręczą, a jest jeszcze kwestia ramy i widelca.

W ramę szosową będzie ciężko coś szerszego iż 28mm dać. Crossowe/trekkingowe czasami nic szerszego niż 35mm, ale są tez ramy co 47mm spokojnie przyjmą. 29er to spokojnie powinna wejść opona 57mm.

Jak nie jesteś pewny, to zobacz jakie opony miałeś do tej pory w tym rowerze i kup taki sam rozmiar. Jednak jeżeli coś w nich nie pasowało, to warto zastanowić się co nie pasowało i zmienić szerokość i bieżnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...