KRIS00 Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Zacząłem swoją przygodę z szosą i tu mam problem. Szosę kupiłem z pedałami LOOK KEO 2 Max Carbon. Do tej pory jeżdżę na spd mtb i do tego systemu mam buty (które już upominają się o zmianę). Miałem drugie zapasowe pedały M520 i założyłem je do szosy. Tu pytania: - inwestować w nowe buty do pedałów Look i drugie do mtb? - może jakiś złoty środek do mtb i szosy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Nie ma optymalnych jednych pedałów do tego i tego jednocześnie. Rozwiązaniem neutralnym są buty i pedały mtb. Jeżdżę z takowymi przykreconymi do szosy, jak dla mnie pedalce szosowe nie przynoszą znaczących korzyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 jeśli wiążesz przyszłość z szosą to zaopatrz się w dwie pary butów. Jeśli szosa jest narzędziem treningowym, a MTB głównym wyborem kup dobrej klasy karbonowe buty MTB (kompozytowa podeszwa) i dokup lekkie pedały SPD do szosy np takie: http://www.rosebikes.pl/article/shimano-pd-a520-pedals/aid:115677 lub zwykłe dwustronne do MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRIS00 Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Dzięki za pomoc. Sprzedam Looki i kupię dobre buty mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.