spytuux3 Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Witam w moje ręce wpadła kolarka raleigh sensor w pełni sprqwna lecz kolo przednie pozostawialo sporo do życzenia ogólnie kola to porazka nie chcą się toczyć a zrobienie nią 60km w jedna stronę rozdupcylo mi nogi tak ciężko do rzeczy Chciałbym w niej wymienić osprzęt oraz kola do tej pory wymieniłem Owijke Nowe linki full Pancerze Kolo przod na bontrager 28h. Chciałbym zakupić to kolo :http://allegro.pl/k-szosa-tyl-28-mach-1-m-310-kas-wyprzedaz-20-i5812314425.html Jako iż budżet mam ograniczony (15lat) zarobiłem na kolarka sam żeby nie było. Chciałbym sprzedać mój osprzęt tzn przerzutki oraz kola dołożyć ok.100-120zl i kupić kasetę, kola te na joytech, nowsze przerzutki pod 7rz kasetę przod jakaś starsza campe. Oczywiście napęd kupić używany kasetę nowa. Ze złożeniem tego w całość mi się nie spieszy wiec niema pośpiechu a wy co o tym myślicie? Może jest jakiś mądrzejszy wybór? Manetki mam w ramię nieideksowane. Pozdrawiam. Fotki wrzucę gdy wrócę do domu. [/img] Edytowane 1 Grudnia 2015 przez spytuux3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 kola to porazka nie chcą się toczyć ?? musisz przesmarować je i wyregulować., nie ma kół które się nie toczą chyba że w łożyskach piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spytuux3 Napisano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Wyrobione są w środku piasty :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 (edytowane) a to znaczy wżery w miskach no to brać coś kolwiek byle nie marketowego Edytowane 1 Grudnia 2015 przez dovectra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spytuux3 Napisano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Owszem ;] czyli nie polecasz tego kola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 powiem tak . Z doświadczenia, w szosówkach , z powodu cienkich oponek i dużych ciśnień, koła - piasty dostają nieźle w de.... (w porównaniu z mtb). tak naprawdę piasta szosowa powina być wytrzymalsza od mtb. Ja kiedyś zrobiłem eksperyment i do szosówki włożyłem piasty acera, ( 3 miesiące i padły), w mtb jeździły 3 lata.... te piasty joytech mnie nie przekonują. Felgi mach może i dadzą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Zanim kupisz koła zmierz rozstaw haków w widelcu i tylnym trójkącie. Współczesne koła szosowe maja zwykle szerokość piasty z tyłu 130 mm a z przodu 100mm. W starych rowerach szerokość piasty z tyłu bywała mniejsza (124, 126 mm). Z przodu zwykle tak jak dzisiaj 100mm ale tez warto sprawdzić. Jak masz z tylu węższą pastę, to albo szukasz czegoś w używkach, albo decydujesz się na rozginanie ramy (jeśli jest ze stali). Ale to trzeba umieć robić, jeśli nie chcesz narobić bigosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spytuux3 Napisano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Czyli można kupić to kolo i przeplesc piaste na jakiegoś novateca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 albo dorwać używane koła szosowe na grupach sowych 100rx, 105 czy 600 -(shimano) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spytuux3 Napisano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Myślę że w cenie (150zł na dwa) się nie wyrobie za shimano 600;] szosa ogólnie ma potencjał haki mógłbym nagiac bez problemu robiłem juz to nie raz ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Wydaje mi, że to nie Sensor tylko inny model Raleigha. Koło, które wrzuciłeś nie podejdzie bo ma 135mm, a twoje haki mają 126mm. Celuj w 130mm, czyli współczesny standard szosowy. Najtańsze nowe koła ma Shimano - WH-R501. Cena za oba to jakieś 350zł, choć może uda Ci się znaleźć za 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spytuux3 Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Witam Dawno się nie udzielałem ale troche się zmieniło tzn : Nowe klocki (nowe jak nowe używane kupiłem ale w 100% lepiej hamuje,) Rama+wideł nowy kolor oponki schwalbe+continental race zwijana. korba czarny+srebrny linki pod owijkę polerka hamulców kierownicy i mostka. a teraz to co jest w planach przerzutka tył Exage 500ex nowe pedały srebrno czarne co do moich planów z kołami to przód bontrager 28h tył zostaje na wolnobiegu jedynie przemaluje obręcz na czarno. teraz fotki jak wygląda raleigh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThyLight Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Kolor mi osobiście nie pasuje, ja bym pomalował na taki sam czerwony jak miał na początku z przodu albo na inny ale po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi