asp891 Napisano 30 Listopada 2015 Napisano 30 Listopada 2015 Witajcie, pewnie wielu z Was było już nie raz na obozach treningowych za granicą. Jakie miejscówki możecie polecić i dlaczego? Z góry dzięki za informację Kryteria: 1. fajne malownicze trasy z dużą ilością przewyższenia 2. dobra pogoda 3. rozsądne ceny całej wyprawy
pablo102425 Napisano 30 Listopada 2015 Napisano 30 Listopada 2015 Calpe jest znane, i znane i znane i nudne jak flaki z olejem. Tak naprawdę możesz jechać gdziekolwiek gdzie ciepło. na pewno tanio wychodzą wyspy kanaryjskie, Maroko, Cypr.
asp891 Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Napisano 2 Grudnia 2015 A byłeś może w jakiś miejscowościach i jesteś w syanie coś wiecej napisac o gorkach? Jak najwyżej da sie wjechać na szosie itd?
1415chris Napisano 2 Grudnia 2015 Napisano 2 Grudnia 2015 Duza ilosc przewyzszen? Tenerife, jest rowniez malowniczo. Z poziomu morza na 2300m, ciagly podjazd przez ponad 35km, jedne z najdluzszych podjazdow w Europie.
kamfan Napisano 2 Grudnia 2015 Napisano 2 Grudnia 2015 Zdecydowanie Teneryfa, na MTB można wjechać z poziomu morza na Montana Blanca (ok. 2750 m.n.p.m). Jak organizujesz zgrupowanie odpowiednio wcześniej to wychodzi bardzo tanio. Ja w tym roku organizowałem dla znajomych z klubu na przełomie lutego/marca 2016 to za noclegi (11 nocy) w apartamencie z kuchnią i łazienką, bilety oraz przewóz rowerów zapłaciłem ok. 1300 zł za osobę.
pablo102425 Napisano 2 Grudnia 2015 Napisano 2 Grudnia 2015 No i tak jak piszą wcześniej użytkownicy. Teneryfa wychodzi najlepiej jeśli chcesz przewyższenia.
Gracek11 Napisano 17 Grudnia 2015 Napisano 17 Grudnia 2015 Witam wszystkich, A ja z czystym sumieniem mogę polecić to "nudne" - jak napisał Kolega kilka postów wyżej Calpe. Byłem dwukrotnie, teraz lecę trzeci raz. Świetna pogoda, świetne drogi, piękne widoki i mega kultura u kierowców. Do tego tanie loty (200-400zł za bilet tam i z powrotem) i tanie wyżywienie na miejscu. Zresztą - skoro połowa pro tourowych drużyn przyjeżdza tam na zgrupowania to chyba cos w tym musi być. A jeśli ktoś wybiera się do Calpe w okresie koniec grudnia - początek lutego, to zapraszam do siebie. Mam na miejscu wynajęty dom 5 osobowy, blisko centrum ale nieco na uboczu, w spokojnej dzielnicy. W pełni wyposażona kuchnia, pralka, TV, Wi-Fi. Wyjście na ogród z grillem, dostępny też duży odkryty basen. W razie problemów z rowerem nie będzie żadnego problemu. Chętnie tez podzielę się swoją wiedzą na temat treningów. Szczegółowe informacje na maila. wyjazd.calpe2016@op.pl Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.