juras.szy Napisano 30 Listopada 2015 Napisano 30 Listopada 2015 Witam. Posiadam rower Jamis Durango Comp z 2013r. i mam na nim założone opony Geax Barro Mountain 26x2.1 którymi jeżdżę po Beskidach. Na wiosnę planuje wyjazd Szlakiem Rowerowym (lub pieszym) Orlich Gniazd i pomyślałem ze te opony chyba się do tego za bardzo nie nadają i mam zamiar je na te wyprawę wymienić. Pomyślałem o nieco węższych np. 1.95 semislikach i proszę o poradę czy to jest dobry pomysł i jeżeli tak to co założyć na ten wyjazd. Dzięki za podpowiedzi.
rzezniol Napisano 30 Listopada 2015 Napisano 30 Listopada 2015 Rowerowy ... ma spore kawałki asfaltowe ale północna część w terenie jest z kolei mocno piaszczysta Zostawiłbym te Barro na rowerze ... objechałem cały szlak na mieszance Rubeny Charybdis z przodu i Scylla z tyłu . To co zyskasz na mniej agresywnej oponie na asfalcie skutecznie poradzisz stracić w terenie. Pieszym nie jechałem ale spodziewam się że będzie mniej dostępny rowerowo a to dodatkowy argument żeby nie zmieniać opon . Szlak chcesz objechać turystycznie czy w tempie zawodniczym ? Pozdrawiam
juras.szy Napisano 30 Listopada 2015 Autor Napisano 30 Listopada 2015 Witaj. Nie, chce to przejechać typowo turystycznie sakwy, zdjęcia itp. czas nie gra roli. Myślałem o zmianie ponieważ te co mam są już troszkę zużyte i miałem kupić takie same ponieważ nieźle mi się na nich jeździło po górkach. Dzięki za podpowiedz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.