Newman Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Witam rowerową społeczność ! Jestem nowym użytkownikiem forum więc proszę was o wyrozumialosc. Wpadła mi w ręce stara kolara marki Peugeot i chciałbym was prosić o identyfikację tego roweru(model) oraz powiedzieć o nim parę słów i wyrazić opinię na jej temat. Rower kupilem od znajomego z Czech który nigdy na nim nie jeździł, służył mu głównie jako element ozdobny w garażu. Podobno wcześniejszy właściciel roweru był jakimś zaawansowanym jeźdźcem i pewne elementy szosy są ponoć trochę ulepszone. Nie wiem jaka jest prawda, nie laikowi to oceniać. To by był wstęp. Tyle co wiem o rowerze i ile potrafię odczytać na osprzecie : Rama-Peugeot Kierownica- Cycleman Przerzutki- Ventura index(tył) Sunrace ( przód) Chciałbym tą kruszynke trochę odświeżyć ale jednak zachować w starym stylu. Na pewno chciałbym zmienić całe koła i trochę już zdezelowane hamulce. Klamki hamulców także. Dźwigienki przerzutek na pewno chciałbym zostawić. No i oczywiście przeznaczeniem roweru będa trasy, raczej asfaltowe. Zapraszam do wypowiedzi, oceniajcie, podpowiadajcie co kupić. Mam czas do wiosny i budżet około 700-800 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 (edytowane) http://cyclespeugeot.com/ModelID.html pogrzeb , ale nie wiem czy ro oryginalny lakier i napisy więcej zdjęć daj i osprzętu i detali, ma na główce jakieś logo?os prżęt to jest shimano 105? Z jakich rurek zbudowana jest tarama? ma jakąś naklejkę małą na podsiodłówce? pozdro Edytowane 27 Listopada 2015 przez dovectra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Newman Napisano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Lakier jest oryginalny i naklejki także. Widać że maja trochę lat... Jeszcze jedno małe pytanie, na ile byś go wycenil ? Z jakich rurek rama ? Pytasz o średnicę ? Znalazłem naklejke ale nie wiem czy chodzi Ci dokładnie o to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Wygląda na jakiś niski model , sun race to najtańsze osprzęty, Jak nie ma sygnowanej rury to zwykła stal Hi-ten. Taki tania kolarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi