mklos1 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Coś dla gadżeto-techno-maniaków: https://www.kickstarter.com/projects/grasp/grasp-quick-release-bike-lock-with-fingerprint-rec Chciałbym zobaczyć to zabezpieczenie w akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noculak Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Pomysł ciekawy, ale mam telefon z takim czytnikiem i wiem że jest bardzo wrażliwy na brud i wilgoć palca (o co na rowerze nietrudno). Czasami mniej czasu zajmuje mi wpisanie kodu niż doprowadzanie palca do stanu "poczytalności". A co do bezpieczeństwa to też przekonany nie jestem, niektóre czytniki można było złamać wydrukowanym odciskiem i nie wiadomo czy tu nie byłoby podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erria Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Nie wiem czy słyszeliście o systemie Blueanker, za pomocą małych nadajników (beaconów) możemy mieć kontrolę nad naszymi cennymi przedmiotami. Jeśli wyposażymy rower w ten nadajnik i ktoś będzie próbował go ukraść to wtedy zostanie przesłane na nasz telefon ostrzeżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxbea Napisano 1 Marca 2016 Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 W tym systemie aplikacja pozwala wysłać do innych użytkowników informacje o kradzieży przedmiotu. Te osoby będą odbierały na swoim telefonie powiadomienia, gdy znajdą się w zasięgu beacona , który znajduje się na skradzionej rzeczy. W ten sposób można pomagać sobie nawzajem w odnajdywaniu i odzyskiwaniu własności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joassska Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Gdzie można kupić te nadajniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxbea Napisano 31 Marca 2016 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Znajdziesz je tutaj blueanker.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.