Skocz do zawartości

[Ochraniacze na buty] Co polecacie do 80zł?

blakbery

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Dobre recenzje zbierają ochraniacze Endura MT500 z ubiegłorocznej kolekcji. W necie myślę, że są do wyrwanania za niewiele ponad 100 zł. Ja na ten sezon zimowy kupiłem Endury MT500 z z kolekcji na rok 2016. Nie miałem okazji w nich jeszcze jeździć. Cena przekracza sporo zakładany przez Ciebie budżet. Ale ja natomiast nauczony skromnym doświadczeniem z ubiegłego roku uważam, że jednak warto trochę dopłacić. Miałem rok temu ochraniacze od BCM Nowatex (nie pamiętam jaki model - cena ok. 60-70 zł) ale bardzo szybko zaczęły się zużywać. 

Czytałem o MT500 w jakimś temacie z 2013r. i były różne opinie nt. tych ochraniaczy. Nie wiem jak to wygląda teraz - warto by wypowiedział się ktoś kto ich używał. Teraz zastanawiam się także nad różnymi modelami BBB, ciekawi mnie jak wychodzą HeavyDuty. Czytałem także o BBB Ultraflex z gumą z tyłu i z przodu - polecane ale cena grubo ponad 100zł. Na uwadze mam również Rogelli Hydrotec ale są pewne zastrzeżenia co do ich wytrzymałości i obcierania o korbę. Buty jakie posiadam to Shimano SH-R088.

Czytałem o MT500 w jakimś temacie z 2013r. i były różne opinie nt. tych ochraniaczy. Nie wiem jak to wygląda teraz - warto by wypowiedział się ktoś kto ich używał. Teraz zastanawiam się także nad różnymi modelami BBB, ciekawi mnie jak wychodzą HeavyDuty. Czytałem także o BBB Ultraflex z gumą z tyłu i z przodu - polecane ale cena grubo ponad 100zł. Na uwadze mam również Rogelli Hydrotec ale są pewne zastrzeżenia co do ich wytrzymałości i obcierania o korbę. Buty jakie posiadam to Shimano SH-R088.

Ja mam BBB HardWear. Do jazdy super - jak dla mnie, bardzo dobrze chronią przed chłodem i wilgocią. Gorzej przy łażeniu w śniegu (bo zdarza mi się) - czubki spadają. Na zdjęciach wygląda, że MT500 mają lepiej zbudowany przód i jak BBB umrą, będę brał MT500. Ale tylko z powodu tych czubków...

Wczoraj przy ok -3 stopniach jeździłem przez 2 h w tych http://www.decathlon.pl/ochraniacze-na-buty-na-rower-300-czarne-id_8281458.html nałożonych na Shimano M087, raczej bez schodzenia z roweru. Trzymają się bardzo dobrze, komfort jazdy niezły, w palce czuć niewielki chłód i trzeba było nimi od czasu do czasu poruszać, ale wg mnie dają radę. Był to dopiero drugi wyjazd w tych ochraniaczach.

Blondas ja normalnie noszę 48-48 2/3, a Shimano mam właśnie 48 i są ciut przyduże ale nie odczuwa się tego tym bardziej, że teraz mam wkładki izolacyjne. Musiałbym iść po prostu do sklepu i przymierzyć, tymczasem zamówiłem przez internet BBB i mam nadzieję, że będą ok. W razie czego mam Wasze opinie dot. tych z decathlona i jakby coś się działo z tymi to pójdę najpierw właśnie tam.

Idą "minusy" i czy ja dobrze rozumiem, chcecie się bawić w ochraniacze zimą z letnimi butami SPD? Albo zimowe buty SPD albo platformy + jakieś ciepłe, wyższe buty turystyczne. Na resztę wynalazków (wkładki ze sreberkiem, silikony, kilka par skarpet, worki foliowe, itd.) szkoda czasu, pieniędzy i zdrowia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...