BronkoBil Napisano 23 Listopada 2015 Napisano 23 Listopada 2015 Witam, chciałbym wyszykować rower bratu (b'twin vitamin), tak tak to ten tani rower z decathlonu. Jadąc ostatnio nim stwierdziłem że tylna piasta(na wolnobieg) ss juz kończy swój żywot, jako że jest to tania piasta nie chce mi się tam w ogóle zaglądać, bo wolę kupić jakąś lepszą najlepiej na maszynowych łożyskach piastę. Jak myślicie czy istniej w ogóle taka opcja żeby np włożyc tam jakąś dirtową piastę na maszynówkach? z góry dziękuję za pomoc.
redbull1 Napisano 23 Listopada 2015 Napisano 23 Listopada 2015 lepiej kupic nowe koło z piastą novateca
BronkoBil Napisano 23 Listopada 2015 Autor Napisano 23 Listopada 2015 Witam, chciałbym wyszykować rower bratu (b'twin vitamin), tak tak to ten tani rower z decathlonu. Jadąc ostatnio nim stwierdziłem że tylna piasta(na wolnobieg) ss juz kończy swój żywot, jako że jest to tania piasta nie chce mi się tam w ogóle zaglądać, bo wolę kupić jakąś lepszą najlepiej na maszynowych łożyskach piastę. Jak myślicie czy istniej w ogóle taka opcja żeby np włożyc tam jakąś dirtową piastę na maszynówkach? z góry dziękuję za pomoc. ok dzięki za podpowiedź. Mam prośbę, mogłbyś podać np. jakiś link z konkretną nazwą i nr-em piasty tak dla przykładu, bo mam wątpliwości czy dana piasta wejdzie- wsunie się w haki. W tej ramie haki otwarte sa od str suportu (środka) takie haki kiedyś stosowano w starych a teraz w tanich rowerach, wiesz o czym piszę? czy oś wsunie się w haki rozstaw jakby 135mm ale... kiedys przekładałem normalną piastę 135mm mtb z bębenkiem i nie weszła stąd moje wątpliwości. Wiem że masz na myśli piastę z wolnobiegiem ale czy tam oś wejdzie do tej ramy? dzięki za poświęcenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.