Skocz do zawartości

[rower] Jaki sobie rower kupić

KyKy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, i chciał bym spytać jaki rower nadaje się najlepiej do moich potrzeb, chciał bym nich jeździć w terenie i przeprawach rowerowych.

Waga: 50kg

Wzrost: 170cm

Napisano

Taki najlepiej z dwoma kołami, no i kierownica też się przyda :sick:

Coś więcej? Co to jest teren wedługo Ciebie? Przeprawy? Budżet?

Napisano

Głupi taki rower, no ale jak przeprawa to przeprawa, co zrobisz Bożenko, nic nie zrobisz :sweat:

Napisano

Posłużę się przykładem *Motor Enduro, wiem wiem motor to nie rower...

Chodzi mi o przeprawy po lesie, coś co jest *Rowerem nie wiem jak to opisać ale proszę o propozycje :P

Mam 15 lat, niebawem 16 :)

Napisano

coś co jest *Rowerem nie wiem jak to opisać ale proszę o propozycje

Ciężko żeby ktoś z forum wiedział o o ci chodzi... Raczej się nie doczekasz przy takim sposobie udzielania informacji.

Do jazdy po warszawie wystarczy rower xc bo wielkich gór to tam nie ma...

Podaj budżet

Tylko pamiętaj najpierw kasa na rower potem za jakiś czas kupisz kamerę. Zmniejszanie budżetu na rower bo chcesz kupić kamerę to głupi pomysł :whistling:  

• Mod Team
Napisano

Zgłosiłem. A Ty przejrzyj inne wątki, by wiedzieć, co napisać i jak sprecyzować swoje potrzeby i wymagania. Określ budżet. Załóż nowy temat, w odpowiednim dziale i miej na uwadze, że wybór odpowiedniego roweru dla człowieka w Twoim wieku, to wcale nie jest łatwa sprawa, bo ciągle rośniesz.

• Mod Team
Napisano

Sorry mod, nie mogłem się powstrzymać   

Harvey - z całego serca popieram ;) 

teraz tak - KyKy zakładasz kolejny temat bez sensu. Jak widać napaliłeś się jak szczerbaty na suchary. Wcześniej chciałeś rower do DH i poszukiwałeś tras wokół swojego osiedla i szkoły(domniewywuję :D  ). Jak rzuciłem temat Kazurki to strzeliłeś że za daleko. Jak zasugerowałem że mama pewnie nie puszcza to się oburzyłeś bo skąd ja mam wiedzieć czy jesteś pełnoletni. No cóż - to widać po stylu pisania.

Teraz ad rem - albo się ogarniesz i zdecydujesz czy na pewno będziesz mógł sobie kupić rower(czy Ci pozwolą rodzice i czy nie jest to chwilowa zachcianka) albo osobiście Cię zablokuję. Nie będę dawał ostrzeżeń w profilu ale:
- masz się ogarnąć i zastanowić co chcesz;

- masz sobie darować pyskówki do innych.

Wtedy Ci pomożemy.

Napisano

Dobrze, naskoczyliście na niego, a to tylko człowiek, który nie wie zbyt wiele o rowerach, więc nie wie, czego chce. @@KyKy,Jeżeli rzeczywiście chcesz jeździć po lesie, a nie po ścieżkach rowerowych i asfalcie, to kup hardtraila (rower z jednym amortyzatorem, najlepiej z mniejszym skokiem). Podaj tylko budżet.

• Mod Team
Napisano

alagor - ja mu to piszę w każdym założonym przez niego wątku - ma się określić co chce i wtedy otrzyma pomoc. Nie rób z siebie adwokata nie znając sprawy.

Napisano

Mnie też jest go trochę żal bo gość konkretnie nie zdaje sobie sprawy że jego pytania są irytujące ale pytając o coś na tematycznym forum wystarczy wcześniej choć trochę zainteresowania tematem żeby to pytanie trzymało się kupy. "Dzień dobry, mam xyz wzrostu, szukam roweru szosowego/ht/full do okazjonalnej/regularnej jazdy takiej czy innej w przedziale cenowym X-Y". Jedno zdanie. Kolega nawet nie wysilił się żeby składnie napisać posta choć 5 razy w tygodniu uczęszcza (mam nadzieję) na lekcje j. polskiego tylko wali masło maślane i liczy na fachową pomoc (lub trolluje forum bo niektórzy też mogą jego pytanie tak odebrać). Brak wiedzy to mam np ja i pytając to u coś (jeżeli wcześniej sam nie znajdę odpowiedzi) staram się ułożyć pytanie tak żeby inni wiedzieli z czym mam problem, a jego posty można w sumie nazwać ignorancją wobec innych użytkowników. Także wiesz, żal żalem ale nikt nie będzie mu czytał w myślach i wynokwiał przed komputerem o co mu tak naprawdę chodzi czy podawał na tacy informacje które każdy może znaleźć sam przy odrobinie chęci.   

edit: 

Myślę że temat powinien zostać zamknięty bo nasze komentarze do niczego nie prowadzą a autor pewnie i tak nie wie o czym rozmawiamy. 

• 3 tygodnie później...
Napisano

Co ma gimnazjum do " rowerów " ?
Ja popieram gimnazja, ponieważ znalazłem klasę, która jest ogarnięta i też śmiga na rowerach :)

@erzurum

Jak powiedziałem, na razie zamykam ten temat, i szukam rowerku na własna rękę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...