Skocz do zawartości

[konkurs] Pomoc koleżance:)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie możecie z kilku urządzeń bo wychodzicie jednym IP na "świat". Wyjściem jest komp + np komórka z internetem ( nie przez Wi-Fi)

Mówię o czterech różnych adresach ip z czterech komp. Natomiast wiadomo, że jak mam 3 zintegrowane urządzenia /pc + i'pad+ kom./ no to jest jedno ip. Ale np w jednym domu są dwa różne komp. i dwa różne

adresy ale na jednym ruterze i też nie można zagłosować

Adres IP komputera typu 192.168.1.100 a adres IP jaki otrzymal router od dostawcy internetu to dwie rozne sprawy. Cztery komputery podlaczone do routera maja rozne adresy IP w sieci lokalnej ale o adresie widocznym na zewnatrz sieci decyduje router. Proponuje wylaczyc router i po kilku minutach wlaczyc ponownie. Jest szansa ze zewnetrzny IP bedzie inny.

Wpadłem na pomysł oprócz łapkowania z laptopa i smartphona (z domyślnej przeglądarki przez LTE) zainstalowałem w moim LG firefoxa z Google Play. Spróbowałem przez tego firefoxa (poprzez LTE) zalajkować i udało się! B) W ten sposób byłem w stanie dziś dodać 3 łapki z czego 1 z laptopa i 2 lajki z jednego smartphona z Androidem Lolipop. :D

Jeśli macie taką możliwość i chęci to zainstalujcie sobie firefoxa na swoich smartphonach i spróbujcie zalajkować z tej przeglądarki bo mi się udało więc Wam też powinno odpalić. :) 

Niestety nie udało się nawet po wyłączeniu rutera.

Ale nie moglam łapkowac też z czterech zupełnie oddzielnych komp. na oddzielnych ruterach, w różnych domach u moich sąsiadów. Tego to już nie potrafię wytłumaczyć, zwlaszcza, że poprzednio udało się.

Ale jutro od rana obowiązkowo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...