sotgutt Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Witam. Mam ten zestaw kół przód Shimano WH-M540 v-brake, oraz tył Mavic XC-717 v-brake. Zastanawiam się nad zmianą ich na UST, Czy jest w ogóle taka możliwość? Czego użyć? Oba koła będą smigać na Geax Mezcal TNT 26x1.9 Zastanawiałem się nad czymś takim: Zestaw Uszczelniający Trezado / Zestaw Do UST FRM Tubeless Kit ludzie często piszą o tej taśmie: Pattex (myślę aby zabezpieczyć obręcze Shimano gdzie szprycy są na boku) Doradźcie czy to się uda czy coś jednak wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Zrób Ghetto Tubeles, było sporo tematów o tym na forum, prosto, szybko, bezproblemowo i tanio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Zeby zrobic ghetto musi kupic mleczko, dwa wentylki i detki, co suma sumarum wyniesie go tyle co ten zestaw z pierwszego linku ktorym rowniez zrobi tubelesa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 tylko że Ghetto na 100% pójdzie mu na tych obręczach. A same opony TNT niekoniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotgutt Napisano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 dziś rozebrałem swoje koło shimano.. okazało się że ma tylko otwory do montowania szprych czyli w moim przypadku 8 otworów...i jeden na wentyl... mavic ma ich 32 i wntylowy... kwestia tylko dobrego okjelenia taśmą, myślę że pierwszy zestaw Zestaw Uszczelniający Trezado powinien dać radę.. czytałem że zestaw Rubena też się sprawdza... a jest tańszą opcją...tylko jeszcze jakieś dobre mleczko uszczelniające, i dobra instrukcję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 myślę że pierwszy zestaw Zestaw Uszczelniający Trezado powinien dać radę.. Przerabiałem koła z użyciem tego zestawu. Udało się bez większego problemu. Małe dziurki łata szybko nie wiem jak z większymi bo jeszcze nie miałem okazji przetestować(chociaż wolał bym nie testować ). Tutaj masz poradnik jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 czytałem że zestaw Rubena też się sprawdza... a jest tańszą opcją... Tylko dolicz sobie mleczko 500ml, np. Trezado to koszt 60zl plus tasma, wyjdzie Cie tyle samo co pierwszy zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotgutt Napisano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Marcin9 dzięki za poradnik... po przeczytaniu stwierdzam że moja obręcz shimano nie jest tubeless ready.. obręcz shimano ma rant wyczuwalny lecz czy opona nie spadnie z tej obręczy? porównanie obu obręczy w załączniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.