DarkoZZZZ Napisano 18 Listopada 2015 Napisano 18 Listopada 2015 Zdjęłem koło i miałem problem je założyć. Coś nie wchodziło więc włożyłem je drugą stroną tak że Szybkozamykacz jest po lewej stronie. Czy to ma znaczenie, czy koła, opony są kierunkowe?
Ychu Napisano 18 Listopada 2015 Napisano 18 Listopada 2015 Jeśli masz kierunkowe opony , to będzie na boku strzałka określająca kierunek obrotu. Tylnego koło nie wsadzisz odwrotnie , bo jak. Przednie jeśli masz mocowanie tarcz to ma być z lewej , przy v nie mam pojęcia. Zamykacz raczej nie ma znaczenia , choć zawsze widywałem z lewej.
seraph Napisano 18 Listopada 2015 Napisano 18 Listopada 2015 Opony zwykle są kierunkowe, a często nawet dwukierunkowe - wtedy ma znaczenie czy opona jest z przodu czy z tyłu. Zależy to od modelu opony... Można też odwrócić sam zamykacz. Odkręcasz od tej strony bez wajchy, wyciągasz, odwracasz i zamykasz sobie z drugiej strony
Nagrix Napisano 18 Listopada 2015 Napisano 18 Listopada 2015 Przy hamulcach V-brake nie ma to znaczenia. No chyba że koło jest źle zaplecione i "przeciągnięte" na którąś ze stron. Kwestia opon już omówiona
DarkoZZZZ Napisano 19 Listopada 2015 Autor Napisano 19 Listopada 2015 Hample to normalne V-brakei, więc z tego co piszecie to musze tylko sprawdzić, czy opona nie ma strzałki, czyli czy nie jest kierunkowa. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.