Wilku89 Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 Mam okazje kupic 2szt racing raplhow za 150 lub 2szt nobby nic za 150. Roznica wagowa 70g na korzysc nobby. Slyszalem ze racing maja miekki bieznik i latwo je zajechac. Rozmiar schwalbe to 2.1, a nobby to 1.8 http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=338 takie same. Co lepsze?
Iron Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 rózne opinie pewnie bede bieznik jaki ma nobby nic pasuje na tył jako napedowej a rr na przód jako kierunkowej, Choc jest to inaczej niz producent podaje. Ja na Twoim miejscu zdecydowalbym sie na rr, ze wzglegu na ulozenie klockow na calym obwodzie prawie, co umozliwia szybsza jazde w łukach , głebsze wychylenie. Mam nadzieje ze zadnych herezji nie wygłosiłem napisalem tylko jaki bieznik gdzie lubie miec
Wilku89 Napisano 20 Sierpnia 2006 Autor Napisano 20 Sierpnia 2006 1,8 wydaje mi sie za waski, wiec rr chyba kupie, ale ciezsze są i latwo bieznik zjechac. Kurde gdyby te nobby nici mialy 2.1... No chyba ze zastrzyk kasy bede mial, to wtedy kupie nobby ale juz drozej.
szarpan Napisano 23 Sierpnia 2006 Napisano 23 Sierpnia 2006 Mam Nobby Nic 2.1 na przodzie jako kierunkową. Ta opona jest niesamowita na razie najlepsza na jakiej jeździłem, wcześniej IRC mythos i serac xc. Na piaszczystych ścieżkach trzyma się rewelacyjnie, w błocie radzi sobie nieźle, śliskie i mokre kamienie i korzenie też jej niestraszne. Bardzo dobrze toczy sie po asfalcie i pewnie się go trzyma nawet przy ostrzejszrch skrętach. Jest bardzo przewidywalna. Nobby przód Ralph tył i będzie dobrze. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.