Skocz do zawartości

[Napęd] zebatka 40t jakiej firmy

grzechu2410

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chce trochę zmodyfikować mój napęd obecnie posiadam korbę SLX 24-38 kasetę XT 10 sp 11-36 ,przerzutkę XT 786 s+ . Na niektórych podjazdach brakuje mi przełożenia ,stad pomysł wstawienia zębatki 40t  . Jaką firmę wybrać , HCC czy A2Z ? . Skłaniał bym się ku A2Z ze względu na niższą cenę , macie jakieś opinie o tej firmie , jakości produktu ? . Mam jeszcze jedno pytanie czy napęd jeżdżony na dwóch łańcuchach c10 i ze zrobionymi 4000 km przyjmie tą zębatkę ?

pozdrawiam i dziękuje za pomoc :)

Gość aBOgdzie
Napisano

Aż strach pytać po jakich górach jeździsz. Napęd po 4000km (po 2000km na łańcuch) z mojego doświadczenia może, ale nie musi przyjąć nowej zębatki. Zależy od tego jak bardzo rozciągnięte są łańcuchy. Jeśli nieznacznie, to śmiało można kasetę zmienić na nową bez wymiany łańcuchów. Zawsze jeśli po zmianie kasety będzie przeskakiwał, to można dokupić łańcuchy i po problemie. Metodą prób i błędów. Co do firm to się nie znam, ja zawsze na Shimano jeżdżę.

Jeśli sprawa dotyczy tylko największej zębatki, to powinna przyjąć stare łańcuchy. Zwykle przeskakuje bardziej na tych mniejszych jak łańcuch jest zużyty. Wiem, bo sam dojeździłem 2 łańcuchy nawet do 10000km na jeden łańcuch :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...