Skocz do zawartości

(Piasta) blokowanie biegów

dawids108

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym się zapytać czy byłaby opcja zamontowania piasty 8/9 biegowej w  7 rzędowej kasecie z wyłączeniem 1 lub dwóch biegów.

Jeżdżę na swoim rowerze wyczynowo i kilka seryjnych piast mi już poszło... ponieważ były 7 biegowe(WOLNOBIEG) a takowe są po prostu kiepskie.

Czy musiałbym kupować przerzutki dodatkowo chodzi mi o manetki czy musiałbym coś w tej sprawie robić?

Dodam iż hamulce w moim rowerze są tarczowe więc takowa piasta też musiałaby być odpowiednia do nich, tak mi się wydaje.

Napisano

Chciałbym się zapytać czy byłaby opcja zamontowania piasty 8/9 biegowej w  7 rzędowej kasecie z wyłączeniem 1 lub dwóch biegów.

Chodzi ci o montaż kasety 8 i nie używanie jednego biegu bo masz manetki 7? Tak można możesz wybrać nawet którego nie chcesz

Jeżdżę na swoim rowerze wyczynowo i kilka seryjnych piast mi już poszło... ponieważ były 7 biegowe(WOLNOBIEG) a takowe są po prostu kiepskie.

Wyczynowo? tzn? Co to za rower?

Czy musiałbym kupować przerzutki dodatkowo chodzi mi o manetki czy musiałbym coś w tej sprawie robić?

Przerzutka 7 działa z 7-8-9. Części do tych napędów można mieszać (z pewnymi wyjątkami) Jeśli nie będziesz chciał więcej niż 7 biegów to manetka może prawdopodobnie zostać 

Dodam iż hamulce w moim rowerze są tarczowe więc takowa piasta też musiałaby być odpowiednia do nich, tak mi się wydaje.

Tak piasta musi mieć odpowiednie mocowanie tarczy. 

Jaki masz budżet na koło/piastę? 

Ps. Popraw temat []

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...