Skocz do zawartości

[koła] 27,5 do 1000zł

ammatillinen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)

Chciałbym wymienić, a może raczej dokupić koła 27,5 do mojego Gianta. Chcę na aktualny komplet założyć wąską oponke i szukam czegoś mocniejszego w teren :) Moja waga to 80kg i nie chciałbym przekroczyć za dużo kwoty 1000zł. Pierwsze co wpadło mi w oczy to Mavic Crossride lecz nie wiem czy dużo się różnią od tańszych Crossone, brałem pod uwagę jeszcze WH-M785 od Shimano :) Jakieś propozycje? Mam możliwość również składania kół u znajomego jednakże nie wiem w jakie piasty i obręcze celować :/ Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam :)

Napisano

Bez przesady, ale po co koledze obręcz 25 mm wewnątrz do Talona, który jest rekreacyjnym MTB ?

22,5, które jest w wspomnianym wyżej M442 jest też nad wyrost, mozna się nawet pokusić o obręcz X392 (20 mm wewnątrz, lżejsze), za całość na piastach DT350 powinieneś się zmieścić w budżecie, ewentualnie lekko go nagiąć.

Crossride i XT to dobre zestawy, ale gorsze od składanego DT, przede wszystkim to koła systemowe i w przypadku uszkodzenia szprychy, obręczy/piasty będą kłopoty i będzie drogo ;)

Napisano

Witam :)

Chciałbym wymienić, a może raczej dokupić koła 27,5 do mojego Gianta. Chcę na aktualny komplet założyć wąską oponke i szukam czegoś mocniejszego w teren :) Moja waga to 80kg i nie chciałbym przekroczyć za dużo kwoty 1000zł. Pierwsze co wpadło mi w oczy to Mavic Crossride lecz nie wiem czy dużo się różnią od tańszych Crossone, brałem pod uwagę jeszcze WH-M785 od Shimano :) Jakieś propozycje? Mam możliwość również składania kół u znajomego jednakże nie wiem w jakie piasty i obręcze celować :/ Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam :)

bardzo fajne obręcze i dość budżetowe jak na dt są E512 a piasty se możesz kupić nawet dt370 czy jakieś novatec jak chcesz oszczędnie. Polecam nyple mosiężne choć są cięższe od alu. 

Napisano

e512 idealne są na cięższy teren, ridera o masie 80kg też świetnie zniosą; nie widzę tu bredni raczej Twoją skłonność do atakowania innych. I co z tego że producent klasyfikuje je jako enduro? nie są tak wylajcone jak rafki xc ale co z tego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...