Keews Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Cześć wam Przychodzę tu po radę gdyż jeżdżę na mtb streecie i posiadam twardy wideł bez amora i na nowy sezon planuje zakupić jakiś amorek do 100mm za ok 150-250zł i nie mam pojęcia czego szukać więc słucham waszych propozycji. Druga rzecz czy przy zakupie amorka należy zmierzyć średnice kołnierza w który wkładamy rure?(pierwszy raz wymieniam amorek wiec jestem w tych sprawach zielony) Ostatnia rzecz o którą chcę się dopytać to luz na sterze. Kierownica rusza się w przód i tył o 2-3mm(przy tym rusza się również wideł a wszystko jest przykręcone na maxa) co strasznie mnie irytuje podczas jazdy. Może być to spowodowane większą średnicą kołnierza niż rury od widełka? Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za wszelką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Za 200zł nie da sie kupić fajnego amortyzatora . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keews Napisano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Rst widziałem za 250zł a 50 zł w tą czy w tą to nie duża różnica. Tak samo duracza ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 W zasadzie to nie da się kupić żadnego amortyzatora, a najwyżej uginacz, który od ostrej jazdy złapie większe luzy niż masz na sterach, a jego praca będzie polegać na przeszkadzaniu w prowadzeni roweru. Polowanie na używkę w dobrym stanie w tej cenie to szukanie kwiatu paproci... Co to za RST i "duracz"? Co do luzów w kierownicy to jeśli jeździłeś z tak rozkręconymi sterami to pewnie już się nadają tylko do wymiany. Masz stery ahead? Jeśli tak to kasowanie luzów nie polega na skręceniu wszystkiego na maksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 zakupić jakiś amorek do 100mm za ok 150-200zł Chyba uginacz Za tą cenne nie kupisz nawet używanego amortyzatora Jeśli miałeś sztywny widelec to zamian na "amortyzator" popsuje geometrię co wpłynie na prowadzenie roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keews Napisano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 W zasadzie to nie da się kupić żadnego amortyzatora, a najwyżej uginacz, który od ostrej jazdy złapie większe luzy niż masz na sterach, a jego praca będzie polegać na przeszkadzaniu w prowadzeni roweru. Polowanie na używkę w dobrym stanie w tej cenie to szukanie kwiatu paproci... Co to za RST i "duracz"? Co do luzów w kierownicy to jeśli jeździłeś z tak rozkręconymi sterami to pewnie już się nadają tylko do wymiany. Masz stery ahead? Jeśli tak to kasowanie luzów nie polega na skręceniu wszystkiego na maksa https://ctbike.pl/rst-blaze-amortyzator-rowerowy-100-mm-czarny.html a pisząc duracz miałem na myśli duro a dokładniej taki amorek http://sprzedajemy.pl/duro-z-nowymi-uszczelkami-i-tlumikiem,13966162?source=right Linki które podsyłam to tylko przykłady tego czego konkretnie szukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Gdybyś był zainteresowany to za 300zł mógł bym ci dać nowego XCR LO coil z 2 letnią gwarą z kolekcji 2015 gdzie rury goleniowe są 32mm i ślizgi sż już teflonowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 I powyższa propozycja to chyba najrozsądniejsze co możesz zrobić. Ten RST podobnie jak "duracz" to są włąśnie uginacze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Ja zadam jedno istotne pytanie ... kolega szuka sztućca amortyzowanego do roweru ze sztywnym widelcem ... Moja czujność każe zapytać się co to za rower ? Bo sztywny widelec równie dobrze może oznaczać rower z klasycznymi starami 1 cal Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 To idąc dalej co pytający rozumie przez street, bo można by się zastanawiać po co tu w ogóle amortyzator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Oj, ludzie, przecie streetówki/dirtówki jeżdżą zarówno ze sztywnymi jak i z amorkami 100mm, co kto preferuje. taki standard i żadnej geometrii amorek w tym przypadku nie popsuje. To po pierwsze, po drugie; amorek do tych zastosowań nie musi mieć super pracy, ważne żeby był wytrzymały i amortyzował lądowania. @autor, tu masz DJa w ładnym stanie z 3 stóweczki: http://olx.pl/oferta/marzocchi-dirt-jumper-3-CID767-IDcEfTz.html#0da2ebd32f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Ten DJ albo jak mierzysz wyżej to dozbieraj do RS argyle to już jest typowo street'owo/ dirtowy amorek. http://olx.pl/oferta/rock-shox-argyle-409-rc-CID767-IDcfnxf.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 W tym momencie na jednej z giełd rowerowych na facebooku wisi takie ogłoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.