Gość Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Witam, Kupiłem wczoraj takie buty: https://www.decathlon.pl/byty-na-rower-szosowy-300-id_8199403.html Jak za taką cenę uważam że są bardzo fajne, zwłaszcza jako pierwsze do SPD ( no dobra, wycinanie samemu podeszwy żeby odsłonić płytkę jest z dupy...) Mam pytanie odnośnie właśnie tej płytki w bucie w którą wkręca się blok. Czy to normalne że nie jest przyczepiona na stałe tylko trochę się rusza? Tak samo jest w obydwu butach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 No jak dokrecisz blok to sie przestanie ruszac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Jeszcze ich ani razu nie użyłem ale już uważam, że są fajne..? To się nazywa racjonalizacja wyboru czy jakoś tak. Także spokojnie, opinię zdążysz jeszcze wydać po pewnym okresie użytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Fajne w sensie wyglądu, wyglądają bardzo porządnie w porównaniu do np tych z Lidla. Wiadomo że po sezonie czy dwóch kupię jakieś Shimano pewnie, na początek chciałem coś taniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 swoją drogą to te szosowe buty nie są kompatybilne z szosowymi pedałami. Taki psikus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przmor Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 No tak, miekka podeszwa bez otwotow na SPD SL i to sie nazywa but na rower szosowy? To juz wole sztywne buty z Lidla z obydwoma mocowaniami blokow, w ktorych przejechalem ponad 1000km i moge powiedziec, ze jak za 99zl na poczatek sie nadaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Szosowe to one sa z nazwy, bardziej przypominaja ubogiego brata podstawowego modelu shimano. Tak czy inaczej uwazam to za dobry zakup, na poczatek nie potrzeba nic wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yotomeczek Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Witam, Kupiłem wczoraj takie buty: https://www.decathlon.pl/byty-na-rower-szosowy-300-id_8199403.html Jak za taką cenę uważam że są bardzo fajne, zwłaszcza jako pierwsze do SPD ( no dobra, wycinanie samemu podeszwy żeby odsłonić płytkę jest z dupy...) Mam pytanie odnośnie właśnie tej płytki w bucie w którą wkręca się blok. Czy to normalne że nie jest przyczepiona na stałe tylko trochę się rusza? Tak samo jest w obydwu butach za 109zł sa ok Blacha z mocowaniem bloków jest przyklejona do buta - żeby te blachy uwolnić trzeba wyjąć wkładkę i odkleić taśmę mocującą, Po przykręceniu bloków wszystko będzie się trzymało na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.