Skocz do zawartości

[Przerzutka] Down Swing a Top Swing

HarveyDent

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za podpowiedź. Do mojego napędu (2x10, 38-24T) lepsza będzie FD-M677-H lub FD-M677-L. Mam tylko wątpliwość czy to będzie pasować do linki prowadzonej od góry. Ma ktoś doświadczenia ?

Z pobieżnych poszukiwań zauważyłem że XT z bocznym ciągiem są pod napęd 11 rzędowy. Nie było pod 10'tke ?

Z pobieżnych poszukiwań zauważyłem że XT z bocznym ciągiem są pod napęd 11 rzędowy. Nie było pod 10'tke ?
Nie, nie ma. Jak kolega wyżej wspomniał XT obecnie jest na 11s i przerzutki z tej grupy z side swing są pod ten system. Nie trzymałbym się jednak tak wysokiej grupy w przypadku przedniej przerzutki. Między pracą przedniej Deore a XT jest naprawę mała różnica rzekłbym nawet że żadna.

Co do mocowania to ja mam puszczony pełny pancerz dolną rurą przytroczony zipami i nawet nie wygląda to druciarsko. Planuję w przyszłości nawiercić otwory aby puścić pancerz w środku ramy ale nie pali się bo to tylko kosmetyka ;)

Właśnie dostałem odpowiedź od jednego ze sklepów:

Przerzutka nie jest kompatybilna z górnym czy dolnym ciągiem, linkę podłącza się od boku przerzutki.

Tak więc lipa. Mam wewnętrzne prowadzenie i linka przerzutki wyłazi od góry :/ nowych dziur nie będę wiercił bo szkoda mi dożywotniej gwarancji Treka na ramę.

Ale mam jeden pomysł: tak naprawdę miejsce pomiędzy rurą a oponą zabiera ramię do dolnego ciągu. Mam ochotę go potraktować Dremelem i zrobić tylko górny ciąg :D

O tak:

https://goo.gl/photos/bjYkvWbxwtuEWLc47

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...