HarveyDent Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Obecnie mam zmieniarkę z górnym wózkiem. Jak widać wiele miejsca na błotko nie ma :/ https://goo.gl/photos/aoH3LxyopDZAT3BT7 Czy zmiana na dolny wózek znacząco poprawi sytuacje ? Gra warta świeczki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Jeśli masz napęd 2/3x10 to zastanów się nad przerzutką side swing np. FD-M612-H, która cały mechanizm na z oboku. Top swing niczego nie rozwiąże bo mimo że miejsca będzie więcej to całe błoto którego chcesz uniknąć wyląduje na sprężynie i zasyfi cały mechanizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Dzięki za podpowiedź. Do mojego napędu (2x10, 38-24T) lepsza będzie FD-M677-H lub FD-M677-L. Mam tylko wątpliwość czy to będzie pasować do linki prowadzonej od góry. Ma ktoś doświadczenia ? Z pobieżnych poszukiwań zauważyłem że XT z bocznym ciągiem są pod napęd 11 rzędowy. Nie było pod 10'tke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Nie było bo obecnie xt jest tylko 11rz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Z pobieżnych poszukiwań zauważyłem że XT z bocznym ciągiem są pod napęd 11 rzędowy. Nie było pod 10'tke ? Nie, nie ma. Jak kolega wyżej wspomniał XT obecnie jest na 11s i przerzutki z tej grupy z side swing są pod ten system. Nie trzymałbym się jednak tak wysokiej grupy w przypadku przedniej przerzutki. Między pracą przedniej Deore a XT jest naprawę mała różnica rzekłbym nawet że żadna. Co do mocowania to ja mam puszczony pełny pancerz dolną rurą przytroczony zipami i nawet nie wygląda to druciarsko. Planuję w przyszłości nawiercić otwory aby puścić pancerz w środku ramy ale nie pali się bo to tylko kosmetyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Właśnie dostałem odpowiedź od jednego ze sklepów: Przerzutka nie jest kompatybilna z górnym czy dolnym ciągiem, linkę podłącza się od boku przerzutki. Tak więc lipa. Mam wewnętrzne prowadzenie i linka przerzutki wyłazi od góry :/ nowych dziur nie będę wiercił bo szkoda mi dożywotniej gwarancji Treka na ramę. Ale mam jeden pomysł: tak naprawdę miejsce pomiędzy rurą a oponą zabiera ramię do dolnego ciągu. Mam ochotę go potraktować Dremelem i zrobić tylko górny ciąg O tak: https://goo.gl/photos/bjYkvWbxwtuEWLc47 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Może komuś się przyda: Jak pisałem, tak zrobiłem. Spokojnie można ciąć, szlifować i krzesać iskry. Miejsca na błotko od razu więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.