Imar Napisano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Noru to singl. Myślę że już nie urosnę. Też mi ten napinacz się nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Najlepiej jakbyś jakiekolwiek rowery na dużych kołach pomierzył. Z tego co mówiłeś wybierasz się do salonu, i bardzo dobrze. Wtedy będzie można kombinować z konkretnymi modelami najlepiej właśnie z jakiś wyprzedaży. Najlepiej jakby udało się zdobyć coś bez napinacza - czyli albo poziome/skośne haki albo suport mimośrodowy jak w podlinkowanym Cube. Z hamulcami nie ma co przesadzać. Owszem tarczówki są dobre ale z drugiej strony Deorki M615 do miasta to lekka przeginka według mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegasus Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Noru to singl(...) (...)Noru nie jest prostym singlem bez przerzutek? Sorry, faktycznie mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 17 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 I stało się! Kross Inzai jest w moim posiadaniu, Waga roweru nie powala, większość ciężaru spoczywa na tylnim kole. 8 biegów może być za mało, brakuje wyższych przełożeń. Zobaczę jak to będzie wyglądać w codziennej jeździe. Rower poczeka do wiosny 2016. Kross w wydaniu 2015 ma niestety matowy lakier, wydanie na 2016 posiada lakier połysk. Na plus trzeba zaliczyć otwory montażowe pod błotnik/bagażnik. Do roweru zakupiłem prosty licznik sigma 500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Jak brakuje Ci wyższych przełożeń to po prostu zmień zębatki Bo choć zakres jest stały to konkretny zestaw przełożeń możesz dobierać za pomocą odpowiednich zębatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegasus Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Wstaw jakieś zdjęcia tego Krossa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Zastanawia mnie wymiana tarcz, nie wiem jak się montuje taką tarcze. Korba jest z osią zintegrowaną i niech ktoś mi wytłumaczy jak tutaj wygląda suport, widzę po jednym srebrnym pierścieniu pomiędzy korbą a ramą. I pytanie czy łańcuch można przerobić na spinkę, żebym mógł go swobodnie ściągać. Łańcuch to hg-53. Więcej zdjęć w następnym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegasus Napisano 18 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 http://www.forumrowerowe.org/topic/31518-lancuch-hg53-zakladanie-spinki/ Zmień te białe tryktytki na czarne, bo strasznie się w oczy rzucają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Trytki mi nie przeszkadzają. Spinkę ogarnę jak podjadę rowerem do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 18 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Zastanawia mnie wymiana tarcz, nie wiem jak się montuje taką tarcze Jest to centerlock tarczę odkręca się kluczem do kasety. Korba jest z osią zintegrowaną i niech ktoś mi wytłumaczy jak tutaj wygląda suport, widzę po jednym srebrnym pierścieniu pomiędzy korbą a ramą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajus23 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Jak by ktoś szukał mieszczucha to warto zobaczyć to: http://www.romet.pl/Rower,MISTRAL_CROSS,10,702,706,14421,2016.html Jak by jeszcze rabacik złapać to może być bardzo ciekawa propozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.