KyKy Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Szukam tras w warszawie do DownHillu/Enduro w tym regionie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 14 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Jakies hopki są w Bielanie i trochę więcej tego jest na Kazoorce. Innych nie kojarzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KyKy Napisano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Jakies hopki są w Bielanie i trochę więcej tego jest na Kazoorce. Innych nie kojarzę. Na Kazoorce mam troche daleko, a na bielany mam nawet blisko bardziej mnie interesuje coś w tym rejonie co zaznaczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Na DH czy Enduro nie masz co liczyć. w tych okolicach niestety znajdzie się coś tylko XC/maraton. W Warszawie najlepsze trasy aspirujące do tego typu jazdy to kopiec powstania i wspomniana kazoora (choć to i tak trasy którym brakuje do tras w górach), reszta to raczej naciągane enduro... Takie jest przynajmniej moje zdanie choć chętnie posłucham o innych miejscach i chętnie sprawdzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 W Warszawie nie ma miejsc do uprawiania DH czy enduro. Jak zapewne wiesz najbliższe góry to jakieś 200km na południe, a zjazd z pagórka czy skok z hopki w lasku na Targówku to nie jest DH ani enduro, także kolegom się nie pochwalisz nawet jak nakupisz tych strojów, gogli i kamer co to planujesz w innych tematach na forum. Za to można poćwiczyć kondycję i nieco techniki korzystając z hopek, pumptraków (Kazura) czy tras w MPK, Kampinosie, Wieliszewie, WAT, itp. Ograniczanie się do tak małego rejonu mając rower pod tyłkiem i w razie czego w ciul komunikacji miejskiej jest co najmniej dziwne, abstrahując już od rządania tras DH na Bródnie czy Pradze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 16 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Modrzew - ja tu zakładam iż przyczyną braku mobilności jest wiek. Inne posty tylko to potwierdzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KyKy Napisano 17 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Czyli nie opłaca się kupować roweru do dh w warszawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Najpierw trzeba wiedzieć co to w ogóle znaczy downhill, gdzie, jak i na jakim sprzęcie się go uprawia, bo jest to obecnie konkretna dyscyplina a nie zjazd z pagórka w okolicznym zagajniku. Na razie wygląda to tak jakbyś stwierdził, że jedziesz na górkę na Szcześliwicach uprawiać slalom gigant a w ogóle to chcesz to robić w parku bródnowskim bo blisko, absurd prawda? Zdecyduj co chcesz zrobić, tylko bez fantazjowania, i kup stosowny do tego rower. W innym temacie dopiero co się pytałeś jakie w ogóle są rodzaje rowerków, itp. a wyskoczyłeś z tym DH. Nic nie stoi na przeszkodzie ćwiczyć elementy przydatne w DH jeśli masz pod ręką odpowiednią miejscówkę (hopki, bandy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KyKy Napisano 17 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 @modrzew Najpierw trzeba wiedzieć co to w ogóle znaczy downhill, gdzie, jak i na jakim sprzęcie się go uprawia, bo jest to obecnie konkretna dyscyplina a nie zjazd z pagórka w okolicznym zagajniku. Na razie wygląda to tak jakbyś stwierdził, że jedziesz na górkę na Szcześliwicach uprawiać slalom gigant a w ogóle to chcesz to robić w parku bródnowskim bo blisko, absurd prawda? Tak to jest absurd. W innym temacie dopiero co się pytałeś jakie w ogóle są rodzaje rowerków, itp. a wyskoczyłeś z tym DH. Pytałem się dlatego że miałem mętlik w głowie bo nie wiedziałem w końcu czym się różni enduro od dh. A dh i enduro poznałem przez filmiki na youtube. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 17 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 czyli po prostu planujesz zrobić sobie krzywdę na rowerze... Mama o tym wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KyKy Napisano 17 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 @mrmorty Po czym wyciągnąłeś wniosek że nie mam ukończonych 18 lat? @mrmorty Mam dla siebie najlepsze rozwiązanie, zamknij temat ja dam sobie spokój na razie i pomyśle o tym czy iść dalej w dh, dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Sprzęt, szlifowanie umiejętności i wyjazdy w góry, inaczej DH z tego nie będzie A typowa zjazdówka nie jest rowerem do użytku na codzień. Dobra radę już dostałeś w jednym z poprzednich tematów: kup rower, nawet zwykły XC, katuj te traski i hopki co masz pod ręką i jak za rok Ci się nie znudzi to pomyślisz co dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_all Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Jeszcze kopiec powstania warszawskiego przy bartyckiej.Dla zabicia czasu ;p Ale rower enduro czy DH w Warszawie? Widuje nawet faty na ulicy ;p Wolę się nie wypowiadać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.