dexmark Napisano 13 Listopada 2015 Napisano 13 Listopada 2015 Zastanawiam się nad zakupem modeli z 2015 r. Proszę o opinie.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 13 Listopada 2015 Mod Team Napisano 13 Listopada 2015 Bez licytacji,że np. jeden ma manetki grupę wyżej,a drugi kasetę,co praktycznie nie ma znaczenia,bo oba rowery są z grubsza zbliżone osprzętowo. Ważniejsze jest to,czy wolisz mieć V - ki,czy tarczówki i czy preferujesz bardziej komfortową pozycję,którą bardzo łatwo będziesz mógł uzyskać na Viperze ( amortyzator o większym skoku,amortyzowana sztyca podsiodłowa i regulowany mostek kierownicy ),czy też wolisz lekko sportową pozycję,którą zapewni Evado. Niestety Kross jest nieco cięższy.
dexmark Napisano 14 Listopada 2015 Autor Napisano 14 Listopada 2015 Zależy mi na tarczówkach, więc jeśli viper to disc. Obecnie ceny porównywalne między tymi wersjami. Przeznaczenie, 30 km na przejażdżkę co 2-3 dni, być może jak wyrobię sobie kondycje trochę więcej. Drogie głownie utwardzone. Viper z wyglądu sprawia wrażenie cięższego (takie mam wrażenie), być może ze względu na jaśniejszy kolor. Brat ma unibike vision i rzeczywiście jeździ się na nim dość wygodnie, posiada regulowany mostek kierownicy ale nie wiem czy to aż tak przydatna rzecz, gdyż nigdy nie było potrzeby by go regulować Jednak to rower bardziej turystyczny, po kilku przejażdżkach odpadały już odblaski z pedałów więc do mojej intensywniejszej jazdy potrzeba czegoś bardziej wytrzymałego i sportowego. Viper wydaje się solidniejszy ale i cięższy (jeszcze raz podkreślam, że to jedynie moje wrażenie,być może złudne). Jego elementy, kierownica i rama taka bardziej dopasowana pod ,,chłopską rękę". Z kolei evado 5 zwraca uwagę wyglądem, design przyciąga. Mam jednak obawy, czy ta jego smukłość wytrzyma moje użytkowanie. Ma cieńsze opony, w sumie nie wiem czy to zaleta czy wada.
JakubMarcisz Napisano 20 Listopada 2015 Napisano 20 Listopada 2015 Szukam roweru z tego przedziału cenowego i też te dwa wpadły mi w oko. Moglibyście mi doradzić, czy te ceny promo to już maks, czy można oczekiwać jeszcze jakiejś obniżki (może po świętach)? Czy raczej tylko braku towaru? Aha, do tamtych dwóch dorzuciłbym merdię crossway 300 - co o niej sądzicie? http://www.sawera-bike.pl/meskie/70-merida-crossway-300.html#/rozmiar_ramy_cm-55cm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.